Energean Oil: Συμφωνία πώλησης περιουσιακών στοιχείων στον Όμιλο Carlyle έναντι 945 εκατ. δολαρίων

Η Energean Oil and Gas Company ανακοίνωσε σήμερα  Πέμπτη ότι συμφώνησε να πουλήσει τα περιουσιακά της στοιχεία πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αίγυπτο, την Ιταλία και την Κροατία στον Όμιλο Carlyle για έως και 945 εκατομμύρια δολάρια.

Η συμφωνία περιλαμβάνει πληρωμή 504 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά και θα επιτρέψει επίσης στην εταιρεία που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου να πληρώσει ειδικά μερίσματα αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων εκτός από την πλήρη αποπληρωμή των ομολόγων της εταιρείας ύψους 450 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας με επίκεντρο τη Μεσόγειο αναμένει να αναδιαμορφώσει τη μερισματική της πολιτική μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Η Energean ανακοίνωσε  ότι μετά την πώληση, θα επικεντρωθεί στις κύριες εγκαταστάσεις παραγωγής φυσικού αερίου της στα ανοικτά των ακτών του Ισραήλ και στις δραστηριότητες εξερεύνησης στο Μαρόκο.

«Η συναλλαγή αποδίδει τη στρατηγική μας και την ικανότητα της Energean να μεγιστοποιεί την αξία για τους μετόχους μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Energean, Μάθιου Ρήγας.

Η Energean παρήγαγε 123.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα το 2023. Για το 2024, αναμένει ότι η παραγωγή στην Αίγυπτο θα αυξηθεί στα 29.000-31.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου από περίπου 25.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου.

Πηγή: ertnews.gr