Ένοχος ο Τραμπ για 34 κακουργήματα: Η καταδίκη συσπειρώνει τους υποστηρικτές του – Φόβοι ακραίας πόλωσης και επεισοδίων

Η χθεσινή καταδίκη του Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη συσπειρώσει γύρω του, τόσο τους υποστηρικτές του όσο και κορυφαία στελέχη του ρεπουμπλικανικού κόμματος. Φαινομενικά δηλαδή ο πρώην πρόεδρος- που συστηματικά εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά τα νομικά προβλήματα του- μοιάζει ενισχυμένος.

Η λεγόμενη σκληρή εκλογική βάση του είναι πιο συμπαγής από ποτέ και οι δωρεές που γίνονται από εχθές είναι πραγματικά πρωτοφανείς. Αυτό που λένε αναλυτές όμως, είναι ότι αυτοί που τον έχουν θεοποιήσει θα τον ψήφιζαν ούτως η άλλως. Το πρόβλημα που ενδεχομένως αντιμετωπίσει είναι με τους ανεξάρτητους ψηφοφόρους– που είναι αρκετοί και καθοριστικοί- και με τους πιο μετριοπαθείς Ρεπουμπλικανούς.

Αν αυτοί αποφασίσουν να μην τον ψηφίσουν λόγω της χθεσινής καταδίκης του, τότε ίσως το εκλογικό αποτέλεσμα να είναι διαφορετικό από αυτό που ελπίζει. Πολλά μπορούν να συμβούν έως τις κάλπες αλλά αυτό που φοβίζει περισσότερο εδώ είναι το ενδεχόμενο πολιτικής βίας, και ακροδεξιού εξτρεμισμού καθώς κανείς δεν ξέρει πως θα αποφασίσει ο πρώην πρόεδρος να χειριστεί τις εξελίξεις.