Σε έντονα εμφυλιοπολεμικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής (ΚΕ) του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 20:00, με σημαντικές εξελίξεις σχετικά με την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του κόμματος. Με καθαρή πλειοψηφία, 138 μέλη της ΚΕ ψήφισαν υπέρ της πρότασης που αποκλείει τον κ. Κασσελάκη από τη διαδικασία εκλογής προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την ψηφοφορία απείχαν τα μέλη της ΚΕ που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Παύλου Πολάκη, ενώ μεγάλη ένταση σημειώθηκε έξω από το ξενοδοχείο όπου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση, με υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη να διαμαρτύρονται έντονα για την απόφαση.

Στη συνεδρίαση διαπιστεύθηκαν συνολικά 151 μέλη της ΚΕ, εξασφαλίζοντας την απαρτία, παρόλο που οι υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη και άλλα στελέχη που θεώρησαν «διχαστική» την πρόταση του αποκλεισμού, αρνήθηκαν να πάρουν καρτελάκια διαπίστευσης σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την ψηφοφορία.

Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα μπορεί να καταθέσει υποψηφιότητα μέχρι την προθεσμία της 24ης Οκτωβρίου. Ωστόσο, το ερώτημα που παραμένει είναι αν το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 7-8 Νοεμβρίου, μπορεί να ανατρέψει την απόφαση αυτή και να ανακηρύξει τον κ. Κασσελάκη υποψήφιο, όπως πιστεύουν ο ίδιος και οι υποστηρικτές του.

Οι πρώτες δηλώσεις Φάμελλου μετά την απόφαση της ΚΕ

«Δεν υπήρξε ποτέ καμία διάθεση αποκλεισμού, η πρόταση η δική μου και της πλειοψηφίας της ΚΕ ήταν να πάμε στην βάση χωρίς τη μομφή και αποκλεισμό. Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να απολογείται για λανθασμένες επιλογές»

Απίστευτο επεισόδιο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ: “Θα σας τελειώσουμε όλους” – “Θα καθαρίσει το κόμμα”

Αντίδραση οπαδών του Κασσελάκη

«Χωρίς εμάς δεν θα ήσασταν εσείς» φώναζαν υποστηρικτές του Κασσελάκη μετά την ΚΕ

«Ντροπή σου» φώναξαν υποστηρικτές του Κασσελάκη στον Σπίρτζη κατά την αναχώρησή του από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ