Η ΕΛΑΣ πραγματοποίησε επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά στη Δυτική και τη Βορειοανατολική Αττική, στο πλαίσιο της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες της επιχείρησης το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με βίντεο της ΕΛΑΣ, οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν ειδικούς πολιορκητικούς κριούς για να εισέλθουν σε κτίρια. Σε μία περίπτωση, όταν αντιλήφθηκαν ότι υπήρχαν δύο άτομα σε σπίτι με κλειστή πόρτα, τους φώναξαν: «Αστυνομία, άνοιξε την πόρτα και βγες με τα χέρια στο κεφάλι».

Δείτε το βίντεο:

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε περισσότερες από 10 συλλήψεις και κατά τη διάρκεια των ερευνών στους καταυλισμούς της Δυτικής Αττικής (Βλυχό, Νέα Ζωή και νεόκτιστα Ασπροπύργου) εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα οχήματα, ρούχα που χρησιμοποιούνταν σε διαρρήξεις, κλεμμένα αντικείμενα, 3.000 ευρώ, μια καραμπίνα και φυσίγγια. Ένας από τους κατηγορούμενους είναι ήδη κρατούμενος, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι από τους συλληφθέντες έχουν εμπλοκή σε πάνω από 90 διαρρήξεις.

Στη βορειοανατολική Αττική, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έξι άτομα, συμπεριλαμβανομένων δύο που εμπλέκονται σε υποθέσεις με πυροβολισμούς. Κατά την έρευνα, βρέθηκαν αντικείμενα που πιθανόν είναι κλοπιμαία, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις διαπιστώθηκε και ρευματοκλοπή.