Η νέα Multistrada V4 είναι η Ducati που απευθύνεται σε όσους αγαπούν να ταξιδεύουν με εξαιρετική άνεση σε κάθε τύπο δρόμου, ενώ την ίδια στιγμή απολαμβάνουν τη σπορ συμπεριφορά που χαρακτηρίζει τις μοτοσυκλέτες από το Borgo Panigale. Μία Multistrada V4 βελτιωμένη σε πολλούς τομείς και πιο εξατομικεύσιμη για να προσφέρει περισσότερες συναρπαστικές εμπειρίες.

Με τη νέα Multistrada V4, η Ducati ανεβάζει την touring συμπεριφορά της Multistrada V4 σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο, χάρη στη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην οδήγηση, ακόμη και όταν είναι πλήρως φορτωμένη, μεγαλύτερη άνεση για τον επιβάτη και νέα ηλεκτρονικά συστήματα που την καθιστούν ασφαλέστερη και με καλύτερες επιδόσεις σε όλες τις οδικές συνθήκες.

Ο νέος μηχανισμός Automatic Lowering Device προσφέρει ευκολία στη χρήση. Στη σπορ οδήγηση, η Multistrada V4 είναι πιο ακριβής και συναρπαστική στην οδήγηση, χάρη στο βελτιστοποιημένο πλαίσιο. Και με τον κινητήρα V4 Granturismo στην έκδοση Euro 5+ με εκτεταμένη απενεργοποίηση κυλίνδρων, ισχύ 170 ίππων, αξιοπιστία και καλύτερο κόστος χρήσης (διαστήματα συντήρησης κάθε 60.000 km, αλλαγή λαδιών κάθε 15.000 km/24 μήνες και 4 χρόνια εγγύηση 4EVER Ducati) παραμένει κορυφαία.

Η απενεργοποίηση των κυλίνδρων ειδικότερα, μειώνει την κατανάλωση κατά 6%, αυξάνοντας την αυτονομία και την ταξιδιωτική ευχαρίστηση. Η Multistrada V4 διαθέτει ανανεωμένη σχεδίαση. Επανασχεδιασμένη μπροστά, με πιο επιθετικές αναλογίες, νέα γραφικά, οι γραμμές της εκφράζουν δυναμισμό και σπορ χαρακτήρα. Η μπροστινή όψη, ειδικότερα, την φέρνει πιο κοντά στο στυλ της νέας Panigale V4.

Ο διπλός μπροστινός προβολέας αναδεικνύεται από τα νέα βαμμένα μέρη που τον πλαισιώνουν πλήρως, υποδηλώνοντας αντίστοιχη στιλιστική αναφορά, παρουσία όπως στις 916 και 1098. Η εξάτμιση έχει πιο αιχμηρό σχήμα και νέο ήχο, που παραπέμπει στο σπορ DNA της Ducati. Πιστή στο όνομά της, η Multistrada V4 S είναι μια μοτοσυκλέτα που βελτιώνει περαιτέρω την ικανότητά της να είναι ιδανική για όλους τους δρόμους, ειδικά αυτούς με όχι και τόσο τέλεια επιφάνεια.

Η νέα Multistrada χάρη στην ημι-ενεργή ανάρτηση Skyhook DSS EVO και τον νέο αισθητήρα που είναι τοποθετημένος στο πιρούνι και διαθέτει λειτουργίες πρόβλεψης, όπως ανίχνευση ανωμαλιών στον δρόμο, της επιτρέπουν να προσαρμόζει την απόκριση της πίσω ανάρτησης σε πραγματικό χρόνο. Η νέα Multistrada V4 S είναι εξοπλισμένη με λειτουργία auto levelling.

Η λειτουργία αυτή εγγυάται σταθερή ρύθμιση σε διαφορετικές διαμορφώσεις (μόνο με αναβάτη, με αναβάτη+συνεπιβάτη, με αποσκευές), προκειμένου να διατηρούνται πάντα αναλλοίωτα τα οδικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας. Επιπλέον, ανεξάρτητα από το ποιο Riding Mode έχει επιλεχθεί, ο αναβάτης μπορεί τώρα να αλλάζει την απόκριση της ανάρτησης ακόμη και εν κινήσει, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό κουμπί.

Η νέα Multistrada V4 S είναι η ιδανική μοτοσυκλέτα για το ταξίδι με συνεπιβάτη και έχει σχεδιαστεί για να του παρέχει ακόμα μεγαλύτερη άνεση. Οι πλαϊνές βαλίτσες και το top case έχουν μετακινηθεί πίσω για να προσφέρουν περισσότερο χώρο για τα πόδια του συνεπιβάτη. Το νέο στήριγμα στο top case από χυτό αλουμίνιο προσφέρει στον συνεπιβάτη καλύτερη στήριξη και μεγαλύτερη αίσθηση στιβαρότητας όταν έχει τοποθετηθεί η πάνω θήκη.

Επιπλέον, χάρη στη διαθεσιμότητα σέλας διαφορετικού ύψους τόσο για τον αναβάτη όσο και για τον συνεπιβάτη και το κιτ χαμηλώματος της ανάρτησης, η Multistrada V4 S μπορεί να εξατομικευτεί ώστε να ταιριάξει τέλεια στις ανάγκες και των δύο. Για να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες της Multistrada V4 σε οποιοδήποτε τομέα, η Ducati ανέπτυξε πέντε Riding Modes.

Με σημαντική εξέλιξη του Enduro mode και την εισαγωγή του Wet mode, σχεδιασμένα για βρεγμένες επιφάνειες και μειωμένη πρόσφυση. Η επιλογή της λειτουργίας Enduro Riding Mode ενεργοποιεί μια αποκλειστική λειτουργία Power Mode, η οποία περιορίζει την ισχύ στους 114 hp με δυναμική και άμεση απόκριση ειδικά για εκτός δρόμου χρήση.

Το DTC μεταβαίνει σε χαμηλότερο επίπεδο παρέμβασης και το DWC απενεργοποιείται. Το ABS στον πίσω τροχό είναι επίσης απενεργοποιημένο και η λειτουργία στροφής και η ανίχνευση ανύψωσης του πίσω μέρος εμποδίζονται για άριστη προσαρμογή σε εκτός δρόμου χρήση. Ο κινητήρας V4 Granturismo 1.158 cc είναι πλέον πιστοποιημένος κατά Euro 5+, διατηρώντας τις επιδόσεις του αμετάβλητες.

Στην έκδοση που τοποθετείται στη νέα Multistrada V4 , αποδίδει 170 ίππους (125 kW) στις 10.750 rpm και 123,8 Nm στις 9.000 rpm, με ιδιαίτερα γραμμική καμπύλη ροπής για να εξασφαλίζει ομαλή και προοδευτική απόκριση σε όλες τις στροφές. Οι επιδόσεις αυτού του κινητήρα, σε συνδυασμό με το συνολικό βάρος του μόλις 66,7 kg, επιτρέπουν στον V4 Granturismo να διατηρήσει τα σκήπτρα ως το σημείο αναφοράς της κατηγορίας για ισχύ και χαμηλό βάρος.

Αυτοί οι αριθμοί συνδυάζονται με εκλεπτυσμένες τεχνικές λύσεις, όπως ο αντίθετα περιστρεφόμενος στροφαλοφόρος άξονας, που προέρχεται από την εμπειρία που απέκτησε η Ducati Corse στο MotoGP, ο οποίος λειτουργεί “κόντρα” στη γυροσκοπική αδράνεια των τροχών, αλλά και στις καμπύλες ροπής για κάθε μεμονωμένη σχέση στο κιβώτιο για να συνδυάζει ομαλή απόδοση σε χαμηλές στροφές, άφθονη ροπή στις μεσαίες στροφές και ισχύ σε υψηλές στροφές.

Η νέα Multistrada V4 Pikes Peak είναι για όσους αγαπούν την πιο σπορ πλευρά της οδήγησης, απολαμβάνουν τις επιδόσεις της στις στροφές των ορεινών περασμάτων και τους κερδίζει η γοητεία του μονόμπρατσου ψαλιδιού, η ακρίβεια των τροχών 17 ιντσών με σφυρήλατες ζάντες, και η τόλμη των εμπνευσμένων από το MotoGP διακοσμητικών γραφικών. Απευθύνεται στους αναβάτες που θέλουν μία crossover που είναι ταυτόχρονα συναρπαστική στην οδήγηση, κομψή και άνετη.

Με την παρουσίαση της νέας Pikes Peak, η Ducati ανεβάζει τον πήχη για άλλη μια φορά, εφαρμόζοντας στην τεχνική βάση του νέου πλαισίου Multistrada V4 2025, ηλεκτρονικές και εργονομικές λύσεις που έχουν σχεδιαστεί για να της δίνουν μια αναμφισβήτητα πιο σπορ συμπεριφορά. Η σχεδίαση της Multistrada V4 Pikes Peak έχει αναπτυχθεί με βάση τα χαρακτηριστικά στοιχεία της οικογένειας Multistrada V4.

Για να υπογραμμιστεί περαιτέρω ο έμφυτος σπορ χαρακτήρας της, η Multistrada V4 Pikes Peak διαθέτει πολλά μέρη από ανθρακονήματα και ομολογκαρισμένη εξάτμιση τιτανίου Akrapovic. Άλλα διακριτικά αισθητικά στοιχεία είναι η χαμηλή φιμέ ζελατίνα, ανοδίωση στο πιρούνι Ohlins, και το λογότυπο V4 στη σέλα.

Πηγή: Sport24.gr