Επιτυχής η τελική δοκιμή για τη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων

Από σήμερα έως και την Κυριακή, περίπου 370 εκατομμύρια Ευρωπαίοι καλούνται να ψηφίσουν για να εκλέξουν τους 720 βουλευτές του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε νωρίτερα στο υπουργείο εσωτερικών η τελική γενική δοκιμή στα συστήματα για τη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων το βράδυ της Κυριακής.

Τις πινακίδες των οχημάτων, που είχαν αφαιρεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία, μπορούν να πάρουν πίσω σήμερα και αύριο, οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, προκειμένου να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Επίσης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, το Σαββατοκύριακο τα Γραφεία Ταυτοτήτων και τα Γραφεία Διαβατηρίων των αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου.

Ο Δικαστικός αντιπρόσωπος στέλνει με τη συσκευή τάμπλετ τα δοκιμαστικά αποτελέσματα ενώ παράλληλα οι υπάλληλοι των δήμων στέλνουν ηλεκτρονικά τα έντυπα καταχώρησης ψήφων στις περιφέρειες για να καταλήξουν στο υπουργείο εσωτερικών μέσω του προγράμματος Ίριδα

Για τρεις ώρες συστήματα και ανθρώπινο δυναμικό ολοκλήρωσαν με επιτυχία την τελική δοκιμή προσομοίωσης μετάδοσης και συγκέντρωσης εκλογικών αποτελεσμάτων αυτή τη φορά για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου εσωτερικών έγινε όλη η διαδικασία που θα ακολουθηθεί αφού κλείσουν οι κάλπες στις 7 το απόγευμα της Κυριακής.

O Θανάσης Μπαλέρμπας Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, επισημαίνει: «Προσοχή δεν θα υπάρξουν τμήματα ετεροδημοτών οπότε να μάθουμε που θα ψηφίσει ο καθένας».

Ο Δημήτρης Μπακάκος διευθύνων σύμβουλος της singular logic, αναφέρει: «Πολύ γρήγορα τα αποτελέσματα, στις 21.00 η βασική εκτίμηση εδρών».

Στην καρδιά της συγκέντρωσης των αποτελεσμάτων θα καταχωρούνται σε πραγματικό χρόνο όπως θα φτάνουν από τα 18.617 εκλογικά τμήματα της επικρατείας.

Πηγή: ertnews.gr