Έτοιμο για τους πρώτους αγοραστές στην Ευρώπη το νέο ηλεκτρικό SUV Ford Explorer

Εδώ και λίγες μέρες έχει ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού SUV Ford Explorer στην πρώτη αποκλειστική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας στην Ευρώπη, μετά από επένδυση ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που μεταμόρφωσε μια ιστορική εγκατάσταση σε “εργοστάσιο του μέλλοντος”.

Αποτελώντας ένα σημαντικό βήμα στο δρόμο για την παραγωγή μιας ολοκαίνουργιας γενιάς ηλεκτρικών επιβατικών οχημάτων υψηλής ποιότητας για την Ευρώπη, το νέο Explorer είναι το πρώτο όχημα που βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής του Κέντρου Ηλεκτρικών Οχημάτων της Ford στην Κολωνία. Πρόκειται για ένα εργοστάσιο που ανήκει στη Ford και λειτουργεί από το 1930.

Ένα δεύτερο EV, που θα είναι ένα νέο σπορ crossover, θα αποκαλυφθεί σύντομα και θα αρχίσει να κατασκευάζεται στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις. Το νέο Ford Explorer συνδυάζει την γερμανική μηχανολογία και την αμερικανική φιλοσοφία με ανώτερες στάνταρ προδιαγραφές, οι οποίες περιλαμβάνουν ηλεκτρικά συστήματα κίνησης με μπαταρία που εξασφαλίζουν μηδενικές εκπομπές ρύπων κατά την οδήγηση και αυτονομία άνω των 600 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση.

Το Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων της Ford στην Κολωνία εξοπλίζεται με προηγμένα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης αλλά και εκατοντάδες υπερσύγχρονα ρομπότ που λειτουργούν σαν σε χορογραφία, τα οποία θα δημιουργούν μια νέα γενιά ηλεκτρικών οχημάτων υψηλής ποιότητας για τους πελάτες της εταιρείας στην Ευρώπη. Το Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων στην Κολωνία υποστηρίζεται από μηχανές αυτομάθησης και περισσότερα από 600 νέα ρομπότ.

Αυτά εκτελούν εργασίες συγκόλλησης, κοπής, κερώματος, βαφής και συναρμολόγησης, σε μία πολύπλοκη χορογραφία που έρχεται να εξασφαλίσει μεταξύ άλλων ακρίβεια, αποδοτικότητα και ποιότητα. Το νέο κέντρο ελέγχου της μονάδας παρακολουθεί ολόκληρη τη διαδικασία συναρμολόγησης σε πραγματικό χρόνο – ακόμα και την ποσότητα των επιμέρους εξαρτημάτων και βιδών σε κάθε σταθμό εργασίας.

Πηγή: Sport24.gr