Eurovision 2024: Όνομα – έκπληξη ο νέος αντίπαλος της Μαρίνας Σάττι

Οι προετοιμασίες για τον 68ο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision συνεχίζονται, αφού πλέον απέχουμε λιγότερους από πέντε μήνες πριν ακούσουμε τους παρουσιαστές της βραδιάς να λένε το πρώτο «Good evening, Europe!». Όπως έγινε γνωστό την προηγούμενη εβδομάδα, συνολικά 37 χώρες αναμένεται να παρελάσουν από τη σκηνή του Μάλμε.

Μετά το Βέλγιο, την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Γαλλία, το μεσημέρι της Δευτέρας (11/12) ήταν η σειρά της Ολλανδίας να ανακοινώσει τον καλλιτέχνη που θα την εκπροσωπήσει στην επόμενη διοργάνωση, διεκδικώντας όχι μόνο την πρόκριση στον Μεγάλο Τελικό αλλά και μία υψηλή – γιατί όχι και την πρώτη – θέση στη βαθμολογική κατάταξη της Eurovision.

Πιο συγκεκριμένα, η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ολλανδίας (AVROTROS) έκανε γνωστό πως ο Joost Klein θα είναι εκείνος που θα πετάξει με τα ολλανδικά χρώματα μέχρι το Μάλμε της Σουηδίας τον ερχόμενο Μάιο. Μάλιστα, η ανακοίνωση έγινε μέσα από ένα πρωτότυπο βίντεο στο οποίο βλέπουμε τον καλλιτέχνη να δέχεται τηλεφώνημα από τους ιθύνοντες του AVROTROS, οι οποίοι του ανακοινώνουν live πως είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον διαγωνισμό.

«Τι; Αυτό είναι πραγματικά cool! Στο τέλος της ημέρας θα είστε υπερήφανοι ό,τι και να γίνει. Εμπιστευτείτε τη διαδικασία. Το να εκπροσωπήσω την Ολλανδία στη Eurovision ήταν ένα παιδικό μου όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, είναι μεγάλη μου τιμή», είπε χαρακτηριστικά ο 26χρονος ράπερ αμέσως μετά την ανακοίνωση της χαρμόσυνης είδησης.

Ποιος είναι όμως ο Joost Klein;

Ο Joost Klein, γεννημένος το 1997, είναι ένας από τους πλέον επιτυχημένους μουσικούς, ράπερς και συνθέτες της σύγχρονης ολλανδικής σκηνής. Ξεκίνησε την πορεία του ως YouTuber σε ηλικία μόλις 10 ετών, ενώ κυκλοφόρησε το πρώτο του single το 2017.

Έκτοτε έχει κυκλοφορήσει συνολικά 7 άλμπουμ, το τραγούδι του με τίτλο «Friesenjung» μετρά ήδη περισσότερα από 100 εκατομμύρια streamings παγκοσμίως, λαμβάνοντας το βραβείο του Καλύτερου Τραγουδιού από τον ραδιοφωνικό σταθμό 1Live Krone στη Γερμανία. Τα κομμάτια του έχουν έντονες επιρροές από την ηλεκτρονική μουσική και αρκετά από αυτά είναι μεγάλες επιτυχίες στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία.

Το τραγούδι με το οποίο ο Joost Klein θα εκπροσωπήσει την Ολλανδία στην επόμενη Eurovision αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα. Η ανακοίνωση του ονόματός του πάντως έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον των Euro-fans, δεδομένης της απήχησής του όχι μόνο στην πατρίδα του αλλά και γενικότερα στην Κεντρική Ευρώπη.

Πηγή: zappit.gr