Eurovision 2024: “Βόμβα” από την φαβορί Γαλλία – Ο Slimane διέκοψε την πρόβα για τον πόλεμο στη Γάζα

Πολύ ψηλά στα προγνωστικά για τον τελικό της Eurovision 2024 βρίσκεται ο εκπρόσωπος της Γαλλίας, Slimane ο οποίος και εντυπωσίασε το τηλεοπτικό κοινό με την εμφάνιση που πραγματοποίησε, εκτός διαγωνισμού, στον β’ ημιτελικό της περασμένης Πέμπτης.

Στην τελευταία του πρόβα ωστόσο, που πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν την ζωντανή μετάδοση της μεγάλης βραδιάς του μουσικού ευρωπαϊκού διαγωνισμού, ο τραγουδιστής από την Γαλλία διέκοψε την σκηνική του προσπάθεια. Με αυτόν τον τρόπο ο Slimane θέλησε να ζητήσει ειρήνη στη Γάζα από τη σκηνή της Eurovision 2024.

«Όταν ήμουν παιδί, ονειρευόμουν τη μουσική. Ονειρευόμουν να είμαι τραγουδιστής για να τραγουδήσω για την ειρήνη» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Slimane κατά τη διάρκεια αυτής της διακοπής της δικής του πρόβας από τη σκηνή της Eurovision 2024. «Η μουσική πρέπει να μας ενώνει, ναι, αλλά με αγάπη και ειρήνη».

Αξίζει να σημειωθεί πως, τις τελευταίες ώρες, πλήθος σχολίων και διαρροών στα social media θέλει τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2024 να κρέμεται κυριολεκτικά σε μια κλωστή μιας και οι κανόνες του διαγωνισμού δεν επιτρέπουν πολιτικές θέσεις από τις αποστολές των χωρών.

«Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι μια ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή. Όλοι οι ερμηνευτές γνωρίζουν τους κανόνες του Διαγωνισμού και λυπούμαστε που ο Eric Saade επέλεξε να συμβιβάσει τη μη πολιτική φύση της εκδήλωσης. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να το συζητήσουμε μαζί σας μετά τη ζωντανή μετάδοση, εάν χρειαστεί» είχε αναφέρει η EBU για την επιλογή του Σουηδού εκπροσώπου να εμφανιστεί στη σκηνή με ένα μαντήλι της Παλαιστίνης.