Ευρωεκλογές: Έμφαση Μητσοτάκη στη συμμετοχή των πολιτών – «Αντεπίθεση στην αλαζονεία του 41%», λέει ο Κασσελάκης

Μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας ζητά από τους πολίτες ο Πρωθυπουργός, ο οποίος στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές αναδεικνύει το έργο της κυβέρνησης, προτάσσοντας την κοινωνική ατζέντα που εφαρμόζεται, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό παράθυρο για περαιτέρω παρεμβάσεις στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ακρίβειας. Σε συνέντευξή του εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τις οικονομικές εξαγγελίες του Στέφανου Κασσελάκη. Όπως υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόκειται για τον ίδιο συνδυασμό «τοξικότητας, λαϊκισμού και λεφτόδεντρων που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία».

Ο Πρωθυπουργός προαναγγέλλει επόμενο κύκλο στο πρόγραμμα «Σπίτι μου», νέες παρεμβάσεις στην αγορά του Airbnb, αλλά και περαιτέρω μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές και, στην τελική ευθεία για την ευρωκάλπη, αναδεικνύει την κοινωνική διάσταση της κυβερνητικής ατζέντας.

«Μελετάμε την αγορά του Airbnb σε μία λογική κυρίως στην Αθήνα να δούμε κατά το πόσο μπορούμε να περιορίσουμε λελογισμένα τη βραχυχρόνια μίσθωση, για να απελευθερώσουμε περισσότερα ακίνητα για μακροχρόνια μίσθωση. (…) Θα δούμε και τον πόσο χρόνο θα πρέπει να επιτρέπουμε συνολικά στη διάρκεια του έτους να μπορεί να ενοικιάζεται μέσα από πλατφόρμες Airbnb. Το μελετάμε γιατί είναι σύνθετο ζήτημα. (…) Θέλω να βρούμε πρόσθετους πόρους, για να επεκτείνουμε σημαντικά το πρόγραμμα Σπίτι μου» τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ανοιχτό παράθυρο από τον Πρωθυπουργό, στη συνέντευξή του στο Action 24 για νέα αναχώματα στην ακρίβεια.

«Έχουμε ακόμα περιθώρια παρεμβάσεων, θα έλεγα και στο ζήτημα του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η ίδια η αγορά και στο ζήτημα του πώς λειτουργούν οι πολυεθνικές» υπογράμμισε.

Η αποδόμηση των οικονομικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κοστολογείται στα 45 δισεκατομμύρια ευρώ. (…) Η αντιπολίτευση δεν άλλαξε καθόλου. Είναι ο ίδιος συνδυασμός τοξικότητας, λαϊκισμού και λεφτόδεντρων που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία. Και σε αυτήν την περίοδο δεν πρόκειται να επιστρέψουμε ποτέ. (…) Δεν θα επιστρέψουμε ποτέ ξανά στην περίοδο της κρίσης και όποιος εισηγείται έστω ένα ευρώ περικοπής από τους στόχους οφείλει να πει ποια επιδόματα θα κόψουμε ή ποιους φόρους θέλει να βάλουμε. (…) Η αντιπολίτευση λέει ότι λεφτά υπάρχουν. Θυμάμαι το “λεφτά υπάρχουν” πολύ καλά από το 2009 και είναι ένας μύθος που καταρρίφθηκε».

«Θέλουμε δυνατή συμμετοχή»

Ξορκίζοντας το ενδεχόμενο αποχής στην ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητεί από τους πολίτες να στείλουν μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας.

«Θέλουμε όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα που θα μας δώσει ορμή να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα για το οποίο εκλεγήκαμε. (…) Θα υπερασπιστώ τη νομιμοποίηση που πήραμε στις εκλογές, γιατί είπαμε την αλήθεια, δουλέψαμε σκληρά και οι πολίτες πιστεύουν ότι είμαστε οι πιο κατάλληλοι για τα επόμενα 4 χρόνια να κυβερνήσουμε τον τόπο».

Μηνύματα σε Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέπεμψε νέα μηνύματα στις ηγεσίες των βόρειων γειτόνων της Ελλάδας.

«Ο τρόπος που αντιμετώπισε τον δήμαρχο Χειμάρρας είναι απαράδεκτος συνολικά. (…) Οτιδήποτε δείχνει δηλητήριο στη σχέσεις δεν κάνει καλό. (…) Η συμφωνία είναι απόλυτα σαφής. Έχει μία πρόβλεψη για το όνομα. Το όνομα είναι Βόρεια Μακεδονία, ισχύει έναντι όλων και αυτό που αναμένω από το νέο πρωθυπουργό είναι μία ρητή δήλωση ότι το όνομα της χώρας είναι Βόρεια Μακεδονία και έτσι θα την ονοματίζει εντός και εκτός της χώρας».

Σημείο αναφοράς στην κυβερνητική στρατηγική η συνεχής ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Αυτή τη στιγμή έχουμε 24 Rafale. Ναι, θα θέλαμε να τα κάνουμε 30, αυτή είναι και η εισήγηση της Αεροπορίας. Πρέπει να δούμε αν και πόσο αυτό είναι κάτι το οποίο μπορεί να γίνει για να το αντέξει ο προϋπολογισμός. (…) Θα επισκεφθώ το ναυπηγείο της Group Naval στη Λοριάν, στο οποίο ναυπηγούνται και οι τρεις υπερσύγχρονες φρεγάτες Belharra. Εκτιμούμε ότι την πρώτη θα την παραλάβουμε μέσα στο 2025 και τις άλλες δύο μέσα στο 2026».

Επόμενοι σταθμοί των περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι η Πάτρα και ο Πύργος.

Στ. Κασσελάκης: Κάλεσε τους πολίτες να βάλουν τέλος στην αλαζονεία της κυβέρνησης

Θερμή ήταν η υποδοχή για το Στέφανου Κασσελάκη στον Πύργο, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να καλεί τους πολίτες στις 9 Ιουνίου να βάλουν, όπως είπε τέλος στην αλαζονεία της κυβέρνησης

«Εδώ στην Ηλεία που μαραζώνει, θα πρέπει να ξεκινήσει η αντεπίθεση που λέει όχι στην αλαζονεία του 41%, η οποία προτιμάει τις τράπεζες και τα διυλιστήρια, αντί να δώσει μια ανάσα στον κόσμο με τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά. (…) Μήνυμα στις 9 Ιουνίου για να μπει τέλος στην αλαζονεία» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Αμαλιάδα ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε το Μουσείο του Νίκου Μπελογιάννη. Από το νοσοκομείο της Καλαμάτας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για έλλειψη υποδομών και χαμηλών αμοιβών στο ΕΣΥ. Ταυτόχρονα έστειλε το μήνυμα ότι θα συνεχίσει είναι στο πλευρό των πολιτών μετά τις ευρωεκλογές.

Την ίδια ώρα, με ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για σχέδιο συγκάλυψης της τραγωδίας των Τεμπών. «Η συγκάλυψη των Τεμπών έχει ονοματεπώνυμο. Η δικαιοσύνη στα Τέμπη είναι θέμα αξιοπρέπειας όλων των Ελλήνων».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε επίσης μονάδα παραγωγής ελαιόλαδου στην Πύλο.

Στη χθεσινή αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «δεν είναι ο σωστός χρόνος» για την αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους, αλλά θα ήθελε να το κάνει κάποτε, μετά την τήρηση ενός οδικού χάρτη αναφέρεται σε ανάρτηση του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Την Πέμπτη, ο Στέφανος Κασσελάκης περιοδεύει στη Ρόδο.

Εντείνουν την προεκλογική εκστρατεία τους οι πολιτικοί αρχηγοί της ελάσσονος αντιπολίτευσης

Στα θέματα της καθημερινότητας επικεντρώνουν την κριτική τους οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Με νέους συνομίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος παρουσίασε προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης και τους κόστους ζωής λέγοντας πως «οι Σοσιαλιστές έχουν προτεραιότητα την ποιότητα ζωής για όλους». Να ρίξουν «ηχηρό χαστούκι στην ΕΕ και την κυβέρνηση της ΝΔ» κάλεσε τους ψηφοφόρους ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Να γίνει και πάλι η αισχροκέρδεια κακούργημα, ζήτησε ο Κυριάκος Βελόπουλος, σε συνθήκες εργασιακής ζούγκλας στο τουρισμό αναφέρθηκε ο Αλεξης Χαρίτσης, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως τα μηνύματα ζωής απο την τέχνη είναι σοφότερα απο πολιτικούς λόγους.

Πόλωση ενόψει ευρωεκλογών

Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση συνεχίζει να προκαλεί η ακρίβεια με τον Παύλο Μαρινάκη να δηλώνει ότι η αντιμετώπισή της αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως στην πραγματικότητα «τάζει μια νέο χρεοκοπία», καλώντας όποιον έχει τη μαγική συνταγή για την αντιμετώπισή της να την καταθέσει. Επίθεση στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι «τα “λεφτόδεντρα”, που με τόση ευκολία επικαλείται, τα καλλιεργεί ο ίδιος, μόνο που τους «καρπούς» τους γεύονται οι λίγοι ισχυροί φίλοι του». Έντονη αντιπαράθεση και για τα Τέμπη με τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για «συγκάλυψη» και τη Νέα Δημοκρατία να καταγγέλλει «προσπάθεια εργαλειοποίησης της τραγωδίας».