Ευρωεκλογές: Η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος στις 21.00 – Το τελικό αποτέλεσμα στις 23.00 το βράδυ

Στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές της Κυριακής και στο Υπουργείο Εσωτερικών όλα είναι έτοιμα για τη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων το βράδυ της Κυριακής. Περισσότερα από 18.000 είναι τα εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια ενώ στα 237 εξ` αυτών θα γίνει η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων που εστάλησαν ταχυδρομικά από όσους επέλεξαν να ψηφίσουν επιστολικά.

Συγκεκριμένα 18.617 εκλογικά τμήματα έχουν ήδη οριστεί και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα παραλάβουν το εκλογικό υλικό την ερχόμενη Παρασκευή ενώ το Σάββατο θα κάνουν και την εγγραφή στις συσκευές, ώστε να στέλνονται σε πραγματικό χρόνο τα αποτελέσματα.

Εντωμεταξύ μέχρι πριν από λίγες ώρες 155.000 είναι οι επιστολικές ψήφοι που έχουν φτάσει από εκείνους που είχαν δηλώσει ό,τι θα ψηφίσουν με αυτόν τον τρόπο. Ωστόσο από το Υπουργείου Εσωτερικών εκτιμούν ό,τι θα φτάσουν τις 180.000. Παράλληλα, όσοι δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία θα μπορούν να ψηφίσουν την Κυριακή μετά τις 11 το πρωί και αυτό, γιατί θα λάβουν ένα πρόσθετο sms από το υπουργείο Εσωτερικών το απόγευμα του Σαββάτου. Συμπληρωματικοί εκλογικοί κατάλογοι θα εκδοθούν για να μπορούν να ψηφίσουν αυτοί οι εκλογείς με φυσική παρουσία στα εκλογικά τμήματα.

Τέλος, η εταιρεία που έχει την ευθύνη για τη συγκέντρωση και μετάδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων, έχει σημειώσει ό,τι θα υπάρχει μια σαφή εικόνα για το πρώτο κόμμα γύρω στις 9 το βράδυ, ενώ για τη σταυροδοσία αυτό θα ξεκαθαρίσει λίγο αργότερα, γύρω στις 11.00.