Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», όπου μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και την πορεία προς τις εσωκομματικές εκλογές. Αναφερόμενος στη θητεία του Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Φάμελλος επέκρινε έντονα την πολιτική του πρώην προέδρου, επισημαίνοντας ότι οι λανθασμένες επιλογές του έφεραν το κόμμα σε δυσμενή θέση.

«Όσο ήμουν πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μια ενιαία φωνή και σοβαρή παρουσία. Η τελευταία περίοδος είχε χαρακτηριστεί από τον τότε πρόεδρο ως περίοδος πολλών λαθών», δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «το κόμμα είχε απαξιωθεί από την κοινωνία. Πόσα λάθη να αντέξει η κοινωνία;», αναρωτήθηκε.

Απαράδεκτο να είναι υποψήφιος με εξώδικο
Αναφερόμενος στο εξώδικο του κ. Κασσελάκη κατά των μελών της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, ο Σωκράτης Φάμελλος υποστήριξε ότι θεωρεί απαράδεκτο κάποιος που έχει κάνει τέτοια κίνηση να παραμένει υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος. «Ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρώ απαράδεκτο να είναι κάποιος υποψήφιος που έχει κάνει εξώδικο στο κόμμα. Εγώ ζητώ την ήττα του πρώην προέδρου γιατί κάνει κακό στο κόμμα», τόνισε με ένταση.

«Η πραγματική μάχη είναι η επιβίωση του ΣΥΡΙΖΑ»
Σε ερώτηση για το διακύβευμα των εκλογών, ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε ότι το ζητούμενο δεν είναι απλά η εκλογή ενός προέδρου, αλλά η επιβίωση του ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτικού σχηματισμού. «Το διακύβευμα δεν είναι ποιος θα βγει πρόεδρος αλλά αν θα υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε. «Εγώ κάνω ό,τι μπορώ για να παραμείνει η ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι η προηγούμενη ηγεσία προκάλεσε πλήγματα στην ενότητα και τη λειτουργία του κόμματος.

Ενότητα την επόμενη μέρα
Ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε ότι η δική του υποψηφιότητα στοχεύει στην ενότητα του κόμματος την επόμενη μέρα, κάτι που όπως είπε, θα πρέπει να είναι το κύριο ζητούμενο. «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αλλάξει σελίδα, γιατί η προηγούμενη ήταν καταστροφική. Η δική μου υποψηφιότητα προϋποθέτει ότι την επόμενη μέρα θα είμαστε ενωμένοι», σημείωσε.

Το εξώδικο και οι κατηγορίες
Ο κ. Φάμελλος κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να αποσύρει το εξώδικο και να λήξει τις κατηγορίες για διαπλοκή που απηύθυνε κατά των κομματικών στελεχών. «Θέλω να αποσυρθεί το εξώδικο και η κατηγορία της διαπλοκής», δήλωσε, ενώ διευκρίνισε πως η δική του επιθυμία είναι να αποκατασταθεί η ηρεμία στο κόμμα και όχι να συζητηθεί η διαγραφή του πρώην προέδρου. «Δεν θέλω να μπει η διαγραφή του στο τραπέζι. Θέλω να διαγραφούν τα λάθη που έχουν γίνει στο κόμμα», σημείωσε με έμφαση.

Ο ρόλος της Κεντρικής Επιτροπής
Ο Σωκράτης Φάμελλος αναφέρθηκε και στον ρόλο των κομματικών οργάνων, επισημαίνοντας ότι τα θεσμικά όργανα πρέπει να λειτουργούν κανονικά, καθώς είναι το θεμέλιο για τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος. «Η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει κανονικά», διαβεβαίωσε, αφήνοντας αιχμές για τη στάση του Στέφανου Κασσελάκη στο θέμα των διαδικασιών.

Κλείνοντας, δήλωσε πως όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τον ΣΥΡΙΖΑ και την ενότητα του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι η δική του υποψηφιότητα είναι μια «πρόταση ενότητας» για την επόμενη μέρα.