Με την καταρρακτώδη βροχή να πέφτει αδιάκοπα σχεδόν από το απόγευμα μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα, όλος ο πλανήτης παρακολούθησε ένα φαντασμαγορικό σόου στο Παρίσι για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι.

Στη λαμπερή γιορτή που ετοίμασαν οι Γάλλοι, οι Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ήταν οι πρώτοι που «παρέλασαν», κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα, στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, σε μία τετράωρη γιορτή που παρακολουθούν πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς της τελετής έναρξης οι γέφυρες του Σηκουάνα και τα πιο ιστορικά μνημεία του Παρισιού φιλοξένησαν κορυφαίους καλλιτέχνες, που έντυσαν μουσικά τη μαγική βραδιά. Τα μόνα ονόματα που είχαν διαρρεύσει ήταν αυτά της Σελίν Ντιόν και της Lady Gaga. Η Αμερικανίδα σταρ εμφανίστηκε σαν πρωταγωνίστρια σε καμπαρέ στην όχθη του Σηκουάνα.

Η μεγάλη καινοτομία του Παρισιού και της Τελετής Εναρξης είναι το γεγονός ότι Δεν διεξήχθη σε στάδιο, αλλά μέσα στην πόλη με τα μοναδικά της τοπόσημα. Περισσότεροι από 10.000 αθλητές έλαβαν μέρος, δεκάδες πολιτικοί απ’ όλο τον πλανήτη – μεταξύ αυτών και ο Κυριάκος Μητσοτάκης – χιλιάδες καλλιτέχνες, μετείχαν ο καθένας με τον τρόπο του στην φαντασμαγορική έναρξη των αγώνων.

Δείτε βίντεο με τις αντιδράσεις των Παριζιάνων κατά τη διάρκεια της τετράωρης τελετής:

Δείτε βίντεο και στιγμιότυπα από την τελετή έναρξης: