Φειδίας Παναγιώτου: Ο Κύπριος youtuber που άγκαλιασε τον Μασκ και επιβίωσε στη φύση με ένα μαχαίρι

Από το βράδυ της Κυριακής όλη η Ευρώπη μιλά για το πολιτικό παράδοξο που αποτελεί ο Κύπριος Youtuber και TikToker, Φειδίας Παναγιώτου, ο οποίος με 19,36% κατέκτησε την 3η θέση στις Ευρωεκλογές 2024 της Κύπρου και θα εκπροσωπήσει την χώρα του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ποιος είναι ο Φειδίας Παναγιώτου

Ο Φειδίας Παναγιώτου είναι 24 ετών και γιος κληρικού και είναι από την Λευκωσία. Δηλώνει Influencer και δραστηριοποιείται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, κυρίως στο YouTube και στο TikTok με στόχο να διαδώσει αγάπη όπως λέει χαρακτηριστικά στο βιογραφικό του. Έχει περίπου 2,6 εκατομμύρια συνδρομητές στο YouTube και είχε δηλώσει ότι δεν έχει ιδέα από πολιτική, αλλά θα κάνει ό,τι μπορεί αν πάει στις Βρυξέλλες. Το κανάλι του στο Youtube αποτελείται από βίντεο που έχουν αρκετή δόση «τρέλας». Το βίντεο με τις περισσότερες προβολές έχει τίτλο «Αγκάλιασα τους 100 κορυφαίους διάσημους παγκοσμίως», στο οποίο ο Φειδίας αγκαλιάζει παγκοσμίου φήμης ανθρώπους όπως ο Έλον Μασκ και ο Mr Beast. Άλλα βίντεο του έχουν να κάνουν extreme sports και ακραίες δοκιμασίες που θέτει ο ίδιος στον εαυτό του όπως να μείνει για 10 μέρες σε ένα αεροδρόμιο και να ταξιδέψει χωρίς χρήματα στην Ινδία και την Ιαπωνία.

Ο πλέον Κύπριος Ευρωβουλευτής είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του μέσω της εκπομπής «με αγάπη Χριστιάνα» του Alpha Κύπρου, στην οποία είχε εμφανιστεί με σακάκι, σορτσκάκι και τρεις γραβάτες.

Δείτε το αφιέρωμα που ετοίμασε το Στούντιο 4 για τον Φειδία Παναγιώτου.

Πως κατάφερε και εκλέχθηκε

Ο Φειδίας Παναγιώτου είναι ίσως η πιο τρανή απόδειξη της δύναμης που έχουν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και το Digital Marketing. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ψηφοφόρων του είναι νέοι, οι οποίοι έδειξαν την εμπιστοσύνη τους σε έναν νέο άνθρωπο που τους εκφράζει και πιστεύουν ότι μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο ίδιος δήλωσε πώς η εκλογή του είναι ιστορική στιγμή, αφού είναι ο πρώτος άνθρωπος από τον χώρο του που καταφέρνει κάτι τέτοιο και καλεί και άλλα άτομα του χώρου να ακολουθήσουν τα βήματά του στον χώρο της πολιτικής.

Πηγή: ertnews.gr