Φειδίας Παναγιώτου: Ποιος είναι ο Κύπριος YouTuber που εξελέγη Ευρωβουλευτής με 20%

“Κοιμόμουν για 3 μήνες στο sleeping bag έξω από τα γραφεία του Elon Musk μέχρι να τον αναγκάσω να με γνωρίσει”.

Την απόλυτη ανατροπή και έκπληξη στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου έκανε ο Φειδίας Παναγιώτου. Ο 24χρονος YouTuber, που μετρά εκατοντάδες χιλιάδες ακολούθους σε TikTok και Instagram, κατάφερε να συγκεντρώσει τις ψήφους των συμπατριωτών του στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, σημειώνοντας πρωτόγνωρο ποσοστό της τάξης του 20%!

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως ο Φειδίας Παναγιώτου δεν είχε την προεκλογική υποστήριξη από κανένα κόμμα της Κυπριακής Βουλής, αφού κατέβαινε ως ανεξάρτητος υποψήφιος στη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση.

Το μήνυμα της εκλογής του 24χρονου YouTuber συνδέεται κατά κύριο λόγο με την απαξίωση του πολιτικού συστήματος και της ανάγκης των πολιτών να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αλλαγής προς τα συμβατικά κόμματα. Ο Φειδίας Παναγιώτου, αξιοποιώντας στο έπακρο τα ισχυρά social media που διαθέτει, με μη πολιτικό λόγο, χωρίς πολιτικές θέσεις και χωρίς να γνωρίζει – όπως έχει ομολογήσει πρόσφατα ο ίδιος – τον χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατάφερε να κάνει τη διαφορά και να ταράξει τα νερά του Κυπριακού κομματικού γίγνεσθαι.

«Ίσως αυτή να είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται κάποιος ανεξάρτητος χωρίς να έχει πίσω του τη παραμικρή σχέση με κάποιο κόμμα, αλλά έχοντας σαν μόνο του όπλο τα social media και τίποτα άλλο», ανέφερε μετά τα exit polls ο Φειδίας Παναγιώτου.

@fidiaspanayiotou♬ original sound – Fidias Panayiotou

«Ο Elon Musk είναι ένας από τους αγαπημένους μου ανθρώπους στον κόσμο. Κοιμόμουν για 3 μήνες στο sleeping bag έξω από τα γραφεία της εταιρείας του μέχρι να τον αναγκάσω να με γνωρίσει. Με έβλεπε κάθε μέρα που ερχόταν στο γραφείο. Όταν τελικά τον συνάντησα, συγκινήθηκα», δήλωσε ο Φειδίας Παναγιώτου σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Πηγή: zappit.gr