Financial Times: Οι παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου τον Μάιο στην Ευρώπη ξεπέρασαν τις εξαγωγές των ΗΠΑ μετά από δύο χρόνια

Οι παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη τον Μάιο ξεπέρασαν τις εξαγωγές φυσικού αερίου των ΗΠΑ για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, αναφέρει το δημοσίευμα των Financial Times (FT) που επικαλείται στοιχεία από την εταιρεία συμβούλων ICIS.

Το δημοσίευμα υπενθύμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ξεπέρασαν τη Ρωσία ως ο κύριος προμηθευτής φυσικού αερίου στην Ευρώπη τον Σεπτέμβριο του 2022. Επιπλέον, από το 2023, οι ΗΠΑ προμήθευαν το 20% όλων των ευρωπαϊκών εισαγωγών φυσικού αερίου.

Ωστόσο, τον Μάιο, σύμφωνα με το ICIS, οι ρωσικές παραδόσεις φυσικού αερίου και οι θαλάσσιες αποστολές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ξεπέρασαν τις Ηνωμένες Πολιτείες, αντιπροσωπεύοντας το 15% των συνολικών αποστολών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ελβετία, τη Σερβία, τη Βόρεια Μακεδονία και Βοσνία και Ερζεγοβίνη.

Το αμερικανικό LNG αντιπροσώπευε το 14% των συνολικών ευρωπαϊκών εισαγωγών φυσικού αερίου τον περασμένο μήνα, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2022.