Φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου: Μήνυμα 112 για εκκένωση σε Λαμπρικά και Κίτσι – Αναφορές για καμένα σπίτια (Live)

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση σε παράδρομο της Λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε αρχικά σε πάρκινγκ σκαφών στο ύψος του Κορωπίου και στη συνέχεια, επεκτάθηκε. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πρόκειται για μία δύσκολη φωτιά ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθειες για να την περιορίσουν. Στο σημείο όπου εξελίσσεται η φωτιά υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες.

Νωρίτερα νέο μήνυμα του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Λαμπρικά προκειμένου να απομακρυνθούν προς την Λεωφόρο Αγίας Μαρίνας, εξαιτίας της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στη Λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου. Επίσης, όσοι βρίσκονται στο Κίτσι Κορωπίου να μετακινηθούν προς Βάρη.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος του ΕΡΤΝews, Θοδωρής Παναγιωτίδηςη φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις λόγω και των ισχυρών ανέμων ενώ υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια προς τα Λαμπρικά. Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ενώ καταφτάνουν συνεχώς ενισχύσεις. Επιχειρούν 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Δείτε Live όλες τις εξελίξεις

Η Αττική Οδός ενημέρωσε ότι λόγω της πυρκαγιάς είναι κλειστή η έξοδος της Αττικής Οδού για τους προορισμούς Κορωπί – Βάρη – Αγία Μαρίνα. Παραμένει ανοιχτή η έξοδος προς τους προορισμούς Μαρκόπουλο – Παιανία.