Ελαφρά τραυματίστηκε ο οδηγός πυροσβεστικού οχήματος που ανατράπηκε στην περιοχή Λεχριές- Γυρίσματα στην Εύβοια, όπου οι ισχυροί άνεμοι προκαλούν αναζωπυρώσεις.

Η αναζωπύρωση στην περιοχή Κάθισμα στην Εύβοια, σήμανε συναγερμό στις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής και τους εθελοντές, ενώ τα εναέρια μέσα επενέβησαν άμεσα. Οι φλόγες όλη νύχτα έκαιγαν πυκνό δάσος στην κεντρική Εύβοια.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στον Πισσώνα, έλαβε γρήγορα διαστάσεις καθώς οι άνεμοι στην περιοχή έφταναν τα 7 μποφόρ και εξαπλώθηκε προς το Αφράτι και το Καμάρι. «Υπάρχει μια μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, πολλά οχήματα, η περιφέρεια έχει διαθέσει πάνω από 40 μηχανήματα, μηχανήματα έργου και υδροφόρες. Είναι δυσπρόσιτο το σημείο και γίνεται ένας μεγάλος αγώνας προκειμένου να υπάρχει νερό στα πυροσβεστικά οχήματα», είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Γιώργος Κελαηδίτης.

Από το 112 εστάλη μήνυμα για την απομάκρυνση των κατοίκων του χωριού Αφράτι προς Βασιλικό, ενώ εντολή εκκένωσης δόθηκε και για τα χωριά Καμάρι, Καλύβια και Άγιος Γεώργιος Αρμάς.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας και η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος βρέθηκαν στο σημείο της φωτιάς. Ο πυκνός καπνός δεν έπνιξε μόνο την Εύβοια, έφτασε και στην Αττική. Σύμφωνα με δορυφορική εικόνα που δημοσίευσε το meteo ο καπνός χθες αργά το απόγευμα είχε μεταφερθεί πάνω από το Μυρτώο Πέλαγος, διανύοντας απόσταση μεγαλύτερη των 150 χιλιομέτρων.

Τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα επιχείρησαν ξανά με το πρώτο φως της ημέρας και «χτυπάνε στοχευμένααφού δεν υπάρχει καπνός και μπορούν να κάνουν καλύτερη δουλειά και πιο αποτελεσματική», όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς. Το πρωί η εικόνα της φωτιάς στην Εύβοια ήταν βελτιωμένη, καθώς η ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών και των κατοίκων απέδωσε καρπούς και υπήρχαν κάποιες μικρές διάσπαρτες εστίες. Πάνω από 183 πυροσβέστες και 8 ομάδες πεζοπόρων με 52 οχήματα δίνουν μάχη με τις ενεργές εστίες, ενώ από αέρος συνδράμουν εννέα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.