Γάλλος ΥΠΕΣ: Η αστυνομία σκότωσε άνδρα που προσπάθησε να βάλει φωτιά σε συναγωγή

Ένας άνδρας εθεάθη την Παρασκευή το πρωί 7:45 Ελλάδας προσπαθεί να βάλει φωτιά στη στέγη της συναγωγής στη Ρουέν. Όταν είδε τους αστυνομικούς πήδηξε και τους απείλησε, διότι είχε στην κατοχή του ένα μαχαίρι και μια μεταλλική μπάρα. Ένας από τους αστυνομικούς τον σκότωσε. Οι πυροσβέστες ελέγχουν την φωτιά ενώ ο δράστης δεν είχε ταυτότητα και το κίνητρο του περιστατικού παραμένει άγνωστο προς το παρόν.

Εντωμεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλ Νταρμανέν δήλωσε ό,τι η γαλλική αστυνομία σκότωσε ένοπλο άνδρα που προσπαθούσε να βάλει φωτιά σε μια συναγωγή στη Ρουέν.

«Η αστυνομία στη Ρουέν εξουδετέρωσε νωρίς σήμερα το πρωί ένα ένοπλο άτομο που ήθελε ξεκάθαρα να βάλει φωτιά στη συναγωγή της πόλης», έγραψε ο Νταρμανέν στο X, πρώην Twitter.

Μια πηγή προσκείμενη στην υπόθεση δήλωσε στο AFP ότι ο άνδρας “ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι και μια σιδερένια ράβδο, πλησίασε την αστυνομία, η οποία πυροβόλησε. Το άτομο πέθανε”.

Η Γαλλία έχει τη μεγαλύτερη εβραϊκή κοινότητα μετά το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και τη μεγαλύτερη μουσουλμανική κοινότητα της Ευρώπης.