Η εξαφάνιση του κοριτσιού προκάλεσε φρενίτιδα στα μέσα ενημέρωσης στη Βρετανία και στην Πορτογαλία καθώς το ζεύγος Μακάν έδωσε δημοσιότητα στην υπόθεση ζητώντας βοήθεια για τον εντοπισμό του κοριτσιού. Αστέρες του ποδοσφαίρου, ανάμεσά τους ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, συγκαταλέγονται σε εκείνους που έσπευσαν να βοηθήσουν.

Η τύχη ωστόσο του κοριτσιού παραμένει άγνωστη και δεν έχει βρεθεί πτώμα.

Τον Ιούνιο του 2020 η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι η Μάντι θεωρείται νεκρή και ότι ο Μπρούκνερ, ένας άνδρας γύρω στα 40, είναι πιθανόν υπεύθυνος για τον θάνατό της.

Ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμειξη και δεν του έχουν απαγγελθεί σχετικές κατηγορίες. Στη δίκη στο Μπρούνσβικ, η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο, ο Μπρούκνερ αντιμετώπισε κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών που διαπράχτηκαν μεταξύ του 2000 και του 2017.

Οι εισαγγελείς εισηγήθηκαν να επιβληθεί 15ετής ποινή κάθειρξης στον Γερμανό κατηγορούμενο ενώ ο δικηγόρος του είχε ζητήσει την αθώωσή του με το αιτιολογικό ότι παραπέμφθηκε σε δίκη μόνο και μόνο επειδή είναι ύποπτος για την υπόθεση της Μάντι. Ο άνδρας αυτός, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης στη Γερμανία για το βιασμό μιας 72χρονης Αμερικανίδας το 2005 στην Πορτογαλία, ταυτοποιήθηκε το 2020 από τους Γερμανούς ανακριτές ως ο Κρίστιαν Μπρούκνερ, ένας υπότροπος παιδεραστής που είχε ζήσει χρόνια στο Αλγκάρβε.