Γερμανία: Λιγότερη γραφειοκρατία και περισσότερες μεταρρυθμίσεις θέλει για την ΕΕ ο υπουργός Οικονομίας

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, την Κυριακή (24/6), κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο για την Ημέρα Βιομηχανίας στο Βερολίνο, τάχθηκε υπέρ των θεμελιωδών μεταρρυθμίσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να γίνει το μπλοκ πιο ευέλικτο και λιγότερο γραφειοκρατικό.

«Η ΕΕ πρέπει να γίνει ισχυρότερη όσον αφορά την οικονομική και βιομηχανική πολιτική», είπε ο Χάμπεκ και ανέφερε επίσης επτά συγκεκριμένα σημεία που θα ήθελε να δει να εφαρμοστούν από την επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν την αξιολόγηση πιθανών συγχωνεύσεων επιχειρήσεων στην ΕΕ σύμφωνα με την παγκόσμια αγορά και όχι μόνο από την προοπτική της εσωτερικής αγοράς της ΕΕ», υπογράμμισε ο Χάμπεκ.

«Η αμυντική βιομηχανία και οι εξοπλισμοί της ΕΕ πρέπει να ενισχυθούν και πρέπει να υπάρξει μια ενεργή πολιτική για τις πρώτες ύλες», δήλωσε ο Χάμπεκ, μέλος του κόμματος των Πρασίνων που υπηρετεί και ως αντικαγκελάριος της Γερμανίας.

Επίσης τόνισε ότι «οι συμφωνίες του ελεύθερου εμπορίου πρέπει να εγκρίνονται μόνο σε επίπεδο ΕΕ, αντί να κυρωθούν από τα κοινοβούλια πολλών χωρών του μπλοκ».