Γερμανία: Οι περισσότεροι πολίτες τάσσονται κατά των ισραηλινών στρατιωτικών ενεργειών στη Λωρίδα της Γάζας

Η πλειοψηφία του γερμανικού πληθυσμού είναι κατά των ισραηλινών στρατιωτικών ενεργειών στη Λωρίδα της Γάζας, αποκαλύπτει δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα από το περιοδικό Stern, σύμφωνα με το DPA .

Η κοινωνιολογική έρευνα δείχνει ότι το 61% των Γερμανών αντιτίθεται στις στρατιωτικές ενέργειες του Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα.

Λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από το παλαιστινιακό κίνημα της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, το 62% των Γερμανών υποστήριξε τις ενέργειες του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, έναντι 33% στην πιο πρόσφατη δημοσκόπηση σχεδόν μετά οκτώ μήνες σύγκρουσης.

Η τρέχουσα σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινιακού ισλαμικού κινήματος Χαμάς ξέσπασε μετά από μια άνευ προηγουμένου τρομοκρατική επίθεση στις 7 Οκτωβρίου 2023 από Παλαιστίνιους μαχητές κομάντος στο νότιο Ισραήλ, όταν τουλάχιστον 1.189 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Τουλάχιστον 250 άλλοι άνθρωποι πιάστηκαν όμηροι και οδηγήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός αντέδρασε με βομβαρδισμό, ακολουθούμενη από χερσαία επιχείρηση, εναντίον θέσεων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τις αρχές της Χαμάς, οι ισραηλινές στρατιωτικές ενέργειες είχαν ως αποτέλεσμα 36.479 νεκρούς και 82.777 τραυματίες μεταξύ των Παλαιστινίων μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η έρευνα που μετέδωσε το Stern πραγματοποιήθηκε με βάση τηλεφωνικές συνεντεύξεις στις 30 και 31 Μαΐου, σε δείγμα 1.003 ατόμων. Το περιθώριο σφάλματος είναι +/- 3%.

Πηγή: agerpres.ro