Γερμανία: Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα εναντίον ρωσικών στόχων

Η Γερμανία επιτρέπει στην Ουκρανία  να χρησιμοποιήσει γερμανικά όπλα εναντίον ρωσικών στόχων, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τις τελευταίες εβδομάδες η Ουκρανία δέχθηκε επίθεση, κυρίως στο Χάρκοβο, από θέσεις στην άμεσα γειτονική ρωσική περιοχή των συνόρων». «Είμαστε από κοινού πεπεισμένοι ότι η Ουκρανία έχει, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το δικαίωμα να αμυνθεί έναντι αυτών των επιθέσεων», τόνισε ο εκπρόσωπος, στον απόηχο των δηλώσεων της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ,  από τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στην Πράγα.

«Σε μια μεγάλη πόλη κοντά στα ρωσικά σύνορα, όπως το Χάρκοβο το δικαίωμα στην άμυνα σημαίνει επίσης να εμποδίζονται οι ρουκέτες να πλήττουν σχολεία, νοσοκομεία ή σούπερ μάρκετ», υπογράμμισε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας οι υπουργοί Εξωτερικών των 32 χωρών μελών του ΝΑΤΟ θα κάνουν ,ότι χρειάζεται για να μην συρθεί στον πόλεμο το ΝΑΤΟ αλλά και να ενισχυθεί η στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία.

Δημοσίευμα του Politico, που επικαλείται και Αμερικανούς αξιωματούχους ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έδωσε σιωπηρά άδεια στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά οπλικά συστήματα σε επιθέσεις εναντίον ρωσικών παραμεθόριων περιοχών, αποκλειστικά κοντά στην περιοχή του Χαρκόβου.