Γιάννης Κότσιρας: “Τελικά το να επιβιώνεις σε αυτή τη θαυμάσια χώρα γίνεται από θαύμα” (βίντεο)

Με αφορμή την έναρξη των καλοκαιρινών του συναυλιών, ο Γιάννης Κότσιρας βρέθηκε καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο νέο επεισόδιο για το The 2night Show που παρακολουθήσαμε τη νύχτα της Τετάρτης στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1. Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο αγαπημένος ερμηνευτής μίλησε για τις αγωνίες που νιώσει ως προς το μεγάλωμα των δυο παιδιών του σε συνδυασμό με την εικόνα που έχει σήμερα το κράτος.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Κότσιρας εκμυστηρεύτηκε πως «τα παιδιά μου είναι τώρα πεντέμισι το ένα και το άλλο στα οκτώ. Δεν ξέρω, μωρέ Γρηγόρη, όλα με αγχώνουν στο μεγάλωμα τους. Όλα με αγχώνουν. Ξυπνάς το πρωί, έχει πιάσει ένας κορονοϊός ας πούμε και δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Μεγαλώνεις τα παιδιά σου, τα στέλνεις στη Θεσσαλονίκη να σπουδάσουν και σου τα σκοτώνει ένα ανύπαρκτο κράτος».

«Τι να με αγχώνει; Είναι η ύπαρξη… Το να επιβιώνεις σε αυτή την θαυμάσια χώρα τελικά γίνεται από θαύμα! Αυτό είναι, φοβερό! Οπότε τι να σου πω. Πριν από λίγο καιρό κάναμε το τραγούδι «Ένας χρόνος μετά» με τον Κόμη Χ. Ο Λευτέρης είναι από την Θεσσαλονίκη, ο οποίος έχει τις ίδιες αγωνίες και είναι τρομερός μουσικός. Είναι από τους ευαίσθητους ράπερ και κάναμε αυτό το τραγούδι.

«Γενικά νομίζω ότι αυτό γεγονός των Τεμπών έχει επηρεάσει πάρα πολύ και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Θα βγαίνουν συνέχεια τραγούδια γι’ αυτό. Δεν θα το αφήσουμε εμείς. Ο δικός μας ρόλος, των μουσικών, είναι να μην αφήσουμε να ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών. Μέχρι να υπάρξει δικαίωση δεν πρέπει να ξεχαστεί. Ακόμα και δικαίωση να υπάρξει των ανθρώπων, που δεν μπορεί να υπάρξει, ακόμα και να μπουν στη φυλακή η υπεύθυνοι, εμείς θα πρέπει να το θυμίζουμε πάντα » συμπλήρωσε, εν συνεχεία, ο Γιάννης Κότσιρας στο late night του Γρηγόρη Αρναούτογλου στον ΑΝΤ1.