Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών άφησε ο Γιάννης Μόρτζος το πρωί της Τετάρτης (25/9). Ο σπουδαίος ηθοποιός νοσηλευόταν με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα στο νοσοκομείο Σωτηρία, ενώ η κατάσταση της υγείας του ήταν ήδη επιβαρυμένη από τις αρχές του καλοκαιριού, όταν είχε νοσηλευτεί ξανά με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Ένας από τους τηλεοπτικούς ρόλους που σημάδεψε με την ερμηνεία του ο Γιάννης Μόρτζος ήταν αυτός του Γεράσιμου Μαντά, του ιδρυτή του ορφανοτροφείου στο «Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις Μωρή», όπου σύμφωνα με το σενάριο των Ρήγα-Αποστόλου κακοποιούσε σεξουαλικά και κατ’ επανάληψη τις τέσσερις πρωταγωνίστριες.

Η επιτυχημένη σειρά του MEGA, που διακόπηκε ξαφνικά στα 7 μόλις επεισόδια στα τέλη του 2000, επιστρέφει κινηματογραφικά μέσα από δύο ταινίες που θα δούμε – καλώς εχόντων των πραγμάτων – στις αρχές (Α’ μέρος) και στο τέλος του 2025 (Β’ μέρος). Ο ίδιος ο Γιάννης Μόρτζος σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε αποκαλύψει ότι δεν του έγινε καμία κρούση από τον Αλέξανδρο Ρήγα να ενσαρκώσει ξανά τον εμβληματικό του ρόλο στην επιστροφή του «Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις Μωρή».

Ωστόσο, ποιος θα είναι τελικά εκείνος που θα αναβιώσει τον Γεράσιμο Μαντά στο πολυαναμενόμενο remake;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέφερε ο Κωνσταντίνος Ντάφλος στην εκπομπή «Breakfast@Star» το πρωί της Παρασκευής (27/9), ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος θα είναι εκείνος που θα υποδυθεί τον ρόλο του διεστραμμένου ιδρυτή του ορφανοτροφείου, που ασελγεί σε βάρος των ανήλικων τροφίμων του.