Γιατί ο Μασκ απειλεί να απαγορεύσει τις συσκευές της Apple στις εταιρείες του

Ο Ίλον Μασκ απείλησε τη Δευτέρα (10/06) ότι θα απαγορεύσει τις συσκευές της Apple στις εταιρείες του εάν οι τεχνολογίες της OpenAI ενσωματωθούν σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος.

«Αυτή είναι μια απαράδεκτη παραβίαση ασφαλείας», έγραψε ο Μασκ σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter).

«Οι επισκέπτες θα πρέπει να αφήνουν τις συσκευές τους στην πόρτα, όπου θα φυλάσσονται σε ένα κλωβό Φαραντέι», πρόσθεσε.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο τεχνολογικός γίγαντας πραγματοποίησε το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών του στην Καλιφόρνια, κατά το οποίο ανακοίνωσε την ενσωμάτωση μιας σειράς λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης σε όλες τις εφαρμογές και τις πλατφόρμες της, καθώς και συνεργασία με την OpenAI. Συγκεκριμένα, η Apple πρόκειται να ενισχύσει την εικονική βοηθό Siri και τα λειτουργικά της συστήματα με το ChatGPT της OpenAI. Οι αλλαγές αυτές αποτελούν μέρος ενός νέου εξατομικευμένου συστήματος τεχνητής νοημοσύνης (Apple Intelligence) το οποίο έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει την πλοήγηση των χρηστών στις συσκευές της Apple.

Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι το Apple Intelligence θα χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη τόσο εντός της συσκευής όσο και σε επίπεδο cloud, ανάλογα με την πολυπλοκότητα της εργασίας και τους περιορισμούς περί προστασίας του απορρήτου. Πρόσθεσε ότι οι χρήστες θα πρέπει να δίνουν άδεια πριν από την κοινοποίηση οποιουδήποτε αιτήματος στην OpenAI.

«Είναι εντελώς παράλογο το γεγονός ότι η Apple δεν είναι αρκετά έξυπνη να δημιουργήσει τη δική της τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης αλλά λέει ότι μπορεί να διασφαλίσει ότι η OpenAI θα προστατεύσει την ασφάλεια και την ιδιωτικότητά σας. Η Apple δεν έχει ιδέα τι θα συμβεί όταν παραδώσει τα δεδομένα σας στην OpenAI. Σας πουλάνε» έγραψε ο Μασκ στο Χ.

Η Apple ανέφερε ότι αναπτύσσει τα δικά της προγράμματα και τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και ότι το ChatGPT θα είναι μια προαιρετική επιλογή για τους χρήστες των προϊόντων της. Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, δήλωσε ότι τα χαρακτηριστικά της τεχνητής νοημοσύνης θα είναι «απαραίτητα» στα προϊόντα της εταιρείας τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο, τον Μάιο του περασμένου έτους, ο Κουκ είχε δηλώσει ότι υπάρχουν ακόμη αρκετά ζητήματα με την γενετική τεχνητή νοημοσύνη που θα πρέπει να διευθετηθούν.

Μετά το συνέδριο της Δευτέρας, τα στελέχη της Apple δήλωσαν ότι η εταιρεία επιθυμεί να κάνει περισσότερες συμφωνίες με άλλα chatbots τεχνητής νοημοσύνης για να δώσει στους χρήστες περισσότερες επιλογές εργαλείων γενετικής τεχνητής νοημοσύνης.

ΠΗΓΗ: Sky News