“Ήθελαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο της διαδικασίας επιλογής οπότε ήμουν μια φωνή που δεν την ήθελαν” δηλώνει ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση, το μεσημέρι του Σαββάτου, στη Ναταλία Γερμανού και την εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» στον Alpha. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο κομμάτι της ΕΡΤ οπότε και βρέθηκε στο πρόσφατο παρελθόν για την παρουσίαση του μουσικού διαγωνισμού της Eurovision.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Καπουτζίδης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «την τελευταία χρονιά ο OGAE με σταύρωσε επειδή έκανα πλάκα με το τραγούδι της Σουηδίας και ο OGAE Ελλάδος ήθελε πάρα πολύ να βγει η Σουηδία. Είχαν θυμώσει πάρα πολύ, αν και βασικά θύμωσαν που βγήκε 4η αλλά τελοσπάντων. Αυτό το οποίο νομίζω ότι κανείς δεν έχει καταλάβει είναι το πόσο δύσκολη είναι αυτή η δουλειά. Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη δουλειά, γιατί θέλει να συνδυάσεις πολλά πράγματα. Θέλει και αυτό που είπε ο Θανάσης Αλευράς, να είσαι λίγο του καναπέ, αλλά θέλει και γνώσεις. Θέλει και γεωγραφίες, θέλει να ξέρεις και τους κανόνες, θέλει πάρα πολλά».

«Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο που γράφει ωραία πράγματα, δεν έφυγα όμως γιατί βαριόμουν. Έφυγα γιατί κατάλαβα ότι δεν με ήθελαν κάποιοι άνθρωποι από την ΕΡΤ. Αυτό είναι και κάτι το οποίο ειλικρινά το προτείνω και το συστήνω στον οποιονδήποτε. Όταν αισθανθείτε ότι βρίσκεστε σε ένα περιβάλλον στο οποίο δεν είστε καλοδεχούμενοι και υπάρχει μια τοξικότητα γύρω από εσάς, φύγετε».

«Νομίζω ότι από το ’21 σαν να μην με πολυήθελαν και το ’22 εκδηλώθηκε περισσότερο. Είναι πολλοί οι λόγοι και είναι πολύ σύνθετα όλα αυτά. Εγώ διαφωνούσα με τον τρόπο που γίνεται η Eurovision στην ΕΡΤ και πάντοτε πίστευα ότι έπρεπε να είναι μια πλατφόρμα ανάδειξης νέων ταλέντων. Να γίνονται δηλαδή εθνικοί τελικοί, ημιτελικοί, να το δει λίγο πιο σοβαρά η ΕΡΤ και να δει ότι «έχουμε ένα προϊόν το οποίο μπορεί να μας φέρει και μία και δύο και τρεις και τέσσερις τελικές βραδιές». Πρότεινα κατά καιρούς διάφορα κόνσεπτ που θα μπορούσα να γίνουν και υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι όμως, ερτικοί και εξωερτικοί, οι οποίοι ήθελαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο της διαδικασίας επιλογής οπότε ήμουν μια φωνή που δεν την πολυήθελαν».

«Ξεκίνησαν λοιπόν να βγαίνουν δημοσιεύματα ότι «να, δεν θα το κάνει γιατί έδωσε τη σειρά στον ΑΝΤ1 και δεν την έδωσε στην ΕΡΤ». Μέχρι που άρχισαν και να με διαβάλουν σε ανώτερα στελέχη. Ε, όταν κατάλαβα ότι γινόταν όλο αυτό το πράγμα, σκέφτηκα για ποιο λόγο να παρατάω το σπίτι μου και να πηγαίνω να συνεργάζομαι με ανθρώπους που την τελευταία εβδομάδα που ήμουν στο Τορίνο, χωρίς χέρι και χωρίς πόδι, κάποιοι δεν με χαιρέτησαν κιόλας» συμπλήρωσε, εν συνεχεία, ο Γιώργος Καπουτζίδης στη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη.

Πηγή: zappit.gr