Γιώργος Μητσικώστας: «Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν σάτιρα και δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους» | Zappit

«Οι πιο δύσκολες στιγμές ήταν όταν έφυγαν από τη ζωή οι γονείς μου», είπε ο Γιώργος Μητσικώστας.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό ΣουΣου» και την Ελένη Τσολάκη έδωσε ο Γιώργος Μητσικώστας. Ο παρουσιαστής μίλησε και τη σάτιρα που έκανε κάποτε, αλλά και πόσο έχει αλλάξει με τα χρόνια.

«Τα βιβλία, για μένα, είναι ένα παράθυρο σε ένα νέο κόσμο. Εμένα ποτέ δεν μου αρέσει να μιλούν για τη δουλειά μου, γιατί δεν θέλω να εστιάζουν σε μένα. Λόγω επωνυμίας, δεν θέλω όταν βγαίνω έξω να είμαι εγώ ο πρωταγωνιστής. Πρέπει να αφουγκράζεσαι αυτόν  που γελάει, θέλει να σου πει το δικό του καημό και πόνο. Τις στιγμές που δεν ήμουν καλά στη ζωή μου, υπερίσχυε ο επαγγελματισμός. Όταν δεν ήμουν καλά, ήθελα να υπάρχει κάποιος να μου δώσει ξύλο, να με τραβήξει πάνω και να με βοηθήσει. Ήμουν και είμαι τυχερός που έχω δίπλα μου ανθρώπους που με βοήθησαν. Οι πιο δύσκολες στιγμές ήταν όταν έφυγαν από τη ζωή οι γονείς μου», είπε ο Γιώργος Μητσικώστας.

Ο Γιώργος Μητσικώστας πρόσθεσε επίσης: «Αντλώ έμπνευση για τους ανθρώπους που σατιρίζω από παντού. Μου λένε όλοι να κάνω τον Κώστα Πρέκα, αλλά δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι. Έχουν αλλάξει τα όρια της σάτιρας στην τηλεόραση, δεν είναι λάθος να είμαστε προσεκτικοί, απλά γινόμαστε λίγο αποστειρωμένοι. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να υπήρχαν πολλές σατιρικές εκπομπές. Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν σάτιρα και δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους».

Πηγή: zappit.gr