Γιος Φρ. Μπελέρη στο ΕΡΤNews: Αναμενόμενη η απόφαση της παραμονής του πατέρα μου στη φυλακή – Αυτονόητο ότι θα ορκιστεί Ευρωβουλευτής

«Είναι μια ημέρα θλιβερή για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου στην Αλβανία. Για εμάς ήταν μία αναμενόμενη απόφαση» τόνισε ο Πέτρος Μπελέρης, γιος του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι, στην εκπομπή του ΕΡΤNews «Συνδέσεις» για την απόφαση του αλβανικού δικαστηρίου να παραμείνει στη φυλακή.

«Νομίζω στους πολιτικούς κρατούμενους δεν υπάρχουν δίκαιες δίκες. Στη σημερινή Αλβανία δυστυχώς δεν λειτουργεί η δικαιοσύνη. Πρέπει να μας προβληματίσει αυτό το πράγμα, ως Ευρωπαίος το λέω. Δεν έχει δείξει κανένα δείγμα ο κύριος Ράμα και επιμένει. Μαρτυρά φόβο αυτή η εμμονή του να κρατήσει μέχρι και την τελευταία στιγμή φυλακισμένο έναν άνθρωπο με μία δίκη παρωδία, για ένα αδίκημα το οποίο ακόμα και αν ίσχυε δε θα δικαιολογούσε αυτή την κράτηση, εικοσιτέσσερις μήνες», υποστήριξε.

Ο γιος του Φρέντι Μπελέρη διευκρίνισε ότι «εάν δεν αλλάξει κάτι – γιατί υπάρχουν κάποιες κινήσεις που σκεφτόμαστε να κάνουμε – θα αποφυλακιστεί Αρχές Οκτωβρίου, μέσα Οκτωβρίου».

Σχετικά με αν πρόκειται να ορκιστεί Ευρωβουλευτής ο κ. Μπελέρης, ο γιος του ανέφερε ότι είναι αυτονόητο. «Δεν ξέρω αν θα γίνει μια ειδική αίτηση, αν θα έχει αλλάξει κάτι μέχρι τότε και θα παρευρεθεί ο ίδιος στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, που είναι αυτό που έχει επιλέξει ο ελληνικός λαός καταρχάς ή αν θα γίνει μέσα στις αλβανικές φυλακές.

Το σίγουρο είναι ότι ο Μπελέρης θα ορκιστεί Ευρωβουλευτής, θα αναλάβει καθήκοντα και όλα τα θεσμικά μας δικαιώματα θα τα κάνουμε πράξη μέχρι τέλους».

Για το πρόκειται να προσβάλει την απόφαση είτε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας είτε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, ο Πέτρος Μπελέρης εξήγησε: «Και στα δύο ακριβώς. Εμείς ήμασταν προετοιμασμένοι από την αρχή ότι αυτή η υπόθεση θα φτάσει στο Στρασβούργο. Νομίζω εκεί θα δικαιωθούμε κιόλας και πραγματικά θα αναδείξουμε όλες τις πτυχές αυτής της υπόθεσης, η οποία πραγματικά έχει τόσο σκοτάδι και τόσες παραβιάσεις που δε θα στεκόταν σε καμία χώρα αυτού του πλανήτη».

«Μέσα σε αυτούς τους 13 μήνες και ο πατέρας μου και εμείς και όλοι οι Χιμαριώτες δείξαμε σθένος και δείξαμε φοβερές αντοχές. Το ηθικό μας είναι ακμαίο και είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα αυτονόητα. Είναι θέμα δημοκρατίας, είναι θέμα σεβασμού της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Είναι θέμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Όλα αυτά έχουν παραβιαστεί τον τελευταίο χρόνο. Δεν μπορούμε να κάνουμε τώρα πίσω. Νομίζω ότι αν κάτι έχουμε πετύχει όλο αυτό το διάστημα και ειδικά τώρα, είναι να κάνουμε αυτό το θέμα ευρωπαϊκό και να ρίξουμε φως γύρω από αυτά που καταγγέλλουμε εδώ και χρόνια. Τώρα νομίζω ότι θα ακουστούν και στην Ευρώπη» υπογράμμισε στο τέλος ο Πέτρος Μπελέρης.

Πηγή: ertnews.gr