Γκριγκόνις: «Ο Παναθηναϊκός θα είναι υπερομάδα, θα είμαστε ξανά στην κορυφή»

Ο Λιθουανός παίκτης των “πρασίνων” μίλησε, μεταξύ άλλων, για την απόκτηση του Λορένζο Μπράουν και την τεράστια δυναμική που έχει αποκτήσει η ομάδα της Αθήνας.

Ο Μάριους Γκριγκόνις έκανε δηλώσεις με έντονη αναφορά στον Παναθηναϊκό, μετά το φιλικό παιχνίδι της Λιθουανίας με τη Σλοβενία, όταν και έγινε επισήμως γνωστό πως αποτελεί μέλος της 12άδας του Κάζις Μακσβίτις.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την Εθνική Λιθουανίας: «Όμορφο να επιστρέφεις στην εθνική ομάδα. Βέβαια, θα ήθελα να ήμουν στην Ελλάδα και σε κάποια παραλία τώρα. Ήταν μια μακρά σεζόν με πολλά σκαμπανεβάσματα και πολλή χαρά στο τέλος. Δύσκολο να περάσεις από το ένα σύστημα στο άλλο, απλώς προσπαθείς για το καλύτερο. Το επίπεδο του παιχνιδιού και της ποιότητας είναι ίσως λίγο διαφορετικό, ειδικά στα γκαρντ. Στη Λιθουανία ο προπονητής μού δίνει περισσότερα σουτ».

Για το αν ο Μοτιεγιούνας έχει πρόταση από την Ελλάδα: «Δεν ξέρω αν θα έχει πρόταση ή όχι. Δεν έχω λόγια να περιγράψω την ενέργεια και την ατμόσφαιρα. Πρέπει να βιώσεις τη ζωή στην Ελλάδα με τέτοιους οπαδούς, να ζήσεις την εμπειρία».

Για το αν έδωσε συγχαρητήριά στον Λορέντζο Μπράουν για τη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό: «Ίσως ανεπίσημα. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί. Θα είναι απαραίτητο να φέρουμε περισσότερες μπάλες στα παιχνίδια. Καλό που ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει πολύ ψηλά. Θα είναι κάτι σαν υπερομάδα, γιατί ανακαινίζουν και το γήπεδο. Πιστεύω πως θα είμαστε στην κορυφή».

Για τον Κουζμίνσκας που έγινε αρχηγός στην Εθνική Ομάδα της Λιθουανίας: «Δεν ξέρω γιατί τον επέλεξαν, δεν συμμετείχα στη διαδικασία (γέλια). Έχει παίξει στην εθνική πολλά χρόνια, είναι πολύ έμπειρος και έχει δει πολλές γενιές να περνάνε από την ομάδα. Η έννοια του αρχηγού σιγά-σιγά φθίνει, αλλά εκείνος είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία. Τον ακούμε και τον ακολουθούμε. Είναι ο άνθρωπος, που βρίσκεται εκεί για να τον ρωτάς».//Φ.

Πηγή: ertsports.gr