Το πολιτικό σκηνικό, όπως διαμορφώνεται μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, αποτυπώνει η μεγάλη δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 27,2%, ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 11,8%. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω εσωκομματικών προβλημάτων, έρχεται τρίτος με 9,3%.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 40% διαφωνεί με την πρόταση μομφής προς τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ το 57,4% συμφωνεί με αυτήν. Ηγεμονική θέση εξακολουθεί να κατέχει ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς το 42,8% των ψηφοφόρων του κόμματος τον θεωρεί καταλληλότερο για αρχηγό. Ακολουθούν ο Στέφανος Κασσελάκης με 17,9% και ο Σωκράτης Φάμελλος με 13,7%.

Η πλειοψηφία των πολιτών (78,7%) ζητά αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική, ενώ το 83,6% συμφωνεί με την απαγόρευση των κινητών στα σχολεία. Όσον αφορά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, το 39,2% τις αποτιμά θετικά, ενώ το 57,4% τις κρίνει αρνητικά.

Η ακρίβεια παραμένει η μεγαλύτερη ανησυχία για το 61,7% των πολιτών, ακολουθούμενη από τη βελτίωση του συστήματος υγείας με 43,2%. Ωστόσο, το 65,7% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.