H Aprilia Tuareg Racing ήρθε, είδε και νίκησε στην Ελλάδα

Στα βουνά της κεντρικής Ελλάδας, ο Τζάκοπο Τσερούτι και ο Φραντσέσκο Μοντανάρι, στη σέλα της Aprilia Tuareg 660, είχαν εξαιρετική απόδοση στο Hellas Rally Raid και κατέκτησαν την πρώτη και δεύτερη θέση στην κατηγορία M6 των δικύλινδρων μοτοσυκλετών.

Η βροχή που έπεσε τις ημέρες πριν από τον αγώνα είχε κάνει το έδαφος εξαιρετικά ολισθηρό, αλλά η Aprilia Tuareg Racing ανταποκρίθηκε άρτια στις αντίξοες συνθήκες. Το έδαφος βελτιώθηκε τις επόμενες ημέρες, επιτρέποντας στους δύο αναβάτες της ιταλικής ομάδας να δείξουν τις δυνατότητές τους και να ολοκληρώσουν επιτυχώς τα 1.850 χλμ των ειδικών διαδρομών.

Στο τέλος των επτά ειδικών, ο Τζάκοπο Τσερούτι στέφθηκε νικητής της κατηγορίας M6, χαρίζοντας στην Aprilia Tuareg Racing άλλη μια σημαντική νίκη. Όσον αφορά τη γενική κατάταξη, ο Ιταλός αναβάτης τερμάτισε στη τέταρτη θέση.

Ήταν επτά απαιτητικές ημέρες. Συνολικά, πήγε πολύ καλά, κράτησα καλό ρυθμό και δεν έκανα πολλά λάθη”, είπε ο Τσερούτι. “Ήμουν κοντά στο βάθρο στη γενική κατάταξη μόλις 50 δευτερόλεπτα μακριά- τα έδωσα όλα αλλά στο τέλος δεν τα κατάφερα. Η ομάδα συνεργάστηκε πολύ καλά. Ο Cecco τα κατάφερε επίσης υπέροχα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος, ήταν εξαιρετική προπόνηση και επίσης είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μερικά πράγματα για τη σεζόν.”

Στην πρώτη του εμπειρία σε αυτό το ράλι, ο Φραντσέσκο Μοντανάρι σημείωσε επίσης μια εξαιρετική απόδοση, ολοκληρώνοντας το 1-2 στην κατηγορία M6 και φτάνοντας στην όγδοη θέση της γενικής κατάταξης.

Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία, το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό και η απόδοσή μου βελτιωνόταν συνεχώς”, τόνισε ο Μοντανάρι. “Οι μέρες του Μαραθωνίου ήταν πολύ θετικές αν και ήταν σίγουρα δύσκολες, καθώς ήταν πολύ μεγάλες. Έκανα ένα μικρό λάθος, είχα μία πτώση στη μεγάλη ειδική αλλά παρόλο που έχασα πολύ χρόνο, τα πήγα καλά.

Ήθελα να πετύχω ένα καλό αποτέλεσμα για να ευχαριστήσω την ομάδα για την εξαιρετική δουλειά που έκανε. Τους αξίζει αυτό το αποτέλεσμα και η κατάκτηση πρώτης και δεύτερης θέσης στην κατηγορία M6 ήταν ο καλύτερος τρόπος για να τους το ανταποδώσει!”

Ο διοικητής της ομάδας, Μάσιμο Ρίβολα, τόνισε από την πλευρά του: “Το να βλέπουμε την Aprilia Tuareg Racing να κατακτά την Ελλάδα αποτελεί πηγή μεγάλης ικανοποίησης για όλους μας και για το off-road project. Ο Τσάκοπο, ο Τσέκο, οι Tuareg και οι αδερφοί Γκουαρέσι γίνονται όλο και περισσότερο σημείο αναφοράς στην κατηγορία.”

Πηγή: Sport24.gr