H Φούλαμ διέλυσε τη Φόρεστ – “Κόκκινη” απόδραση με 75η ασίστ του Άρνολντ

Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλάμβανε η αγωνιστική ημέρα για την 15η αγωνιστική της Premier League με τους “κότατζερς” να… επικρατούν με το εμφατικό 5-0 της Νότιγχαμ και τη Λίβερπουλ να φεύγει με το τρίποντο από το Σέφιλντ.

Κρίσταλ Πάλας – Μπόρνμουθ 0-2

H Mπόρνμουθ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε και μάλιστα βρήκε το γρήγορο γκολ που έψαχνε στο 25ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Σινιστέρα πήρε την κεφαλιά από το πρώτο δοκάρι και από κοντά ο Σένεσι έκανε το 0-1 στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας. Στο δεύτερο μέρος, οι δύο ομάδες ήταν περισσότερο νωχελικές, χωρίς να δημιουργούν σημαντικές προϋποθέσεις για γκολ. Στο 90+1 όμως, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα, με τον Μουρ να κάνει το 2-0 με το κεφάλι και να τελειώνει το ματς.

Μπράιτον – Μπρέντφορντ 2-1

Δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι για την Μπράιτον καθώς ο Φαν Χεκ ανέτρεψε τον Γιάνελτ μέσα στην περιοχή με τον ρέφερι να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Εμπουεμό εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και άνοιξε το σκορ, βάζοντας την ομάδα του σε θέση οδηγού. Η Μπράιτον όμως αντέδρασε άμεσα και μόλις στο 31ο λεπτό έφερε το ματς στα ίσα. Ο Μιτόμα τροφοδότησε τον Γκρος, ο οποίος με δυνατό σουτ από το όριο της περιοχής έκανε το 1-1. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, που κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ. Ο Μιτόμα τροφοδότησε το Γκρος εκείνος έδωσε στον Χίνσελγουντ ο οποίος έκανε το 2-1 με το κεφάλι.

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 0-2

Η Λίβερπουλ μπήκε ορεξάτη στο ματς και προσπάθησε να βρει χώρους για να απειλήσει. Στο 37ο λεπτό, ο Άρνολντ εκτέλεσε κόρνερ, με την άμυνα της Σέφιλντ να αδρανεί και τον Φαν Ντάικ να ανοίγει το σκορ με σουτ… εξ επαφής. Αυτή ήταν και η 75η ασίστ του Άγγλου αριστερού μπακ σε όλες τις διοργανώσεις με τη Λίβερπουλ. Με τους Σαλάχ (80) και Ντε Μπρόινε (129) να έχουν περισσότερες από όλες τις ομάδες της Premier League. Η Λίβερπουλ στην εκπνοή, βρήκε το γκολ που της έλειπε για να κλειδώσει το ματς με τον Σομποσλάι να σκοράρει για το 2-0 στο 90+4 και να δίνει το τρίποντο στην ομάδα του.

Φούλαμ – Νότινγχαμ Φόρεστ 5-0

Η Φούλαμ μπήκε με το… μαχαίρι στα δόντια και έδειξε από νωρίς τις… διαθέσεις της. Στο 26ο λεπτό, οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, με τον Περέιρα να εκτελεί απευθείας φάουλ και τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Βλαχοδήμου. Όμως τέσσερα λεπτά αργότερα, οι “κοτατζέρς” άνοιξαν το σκορ με τον Γουίλιαν να τροφοδοτεί τον Ιγουόμπι και ο τελευταίος να νικά τον Έλληνα κίπερ για το 1-0. Οι “γηπεδούχοι” μάλιστα κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 34ο λεπτό με τον Περέιρα να βγάζει τον Χιμένες τετ-α-τετ και εκείνον να κάνει το 2-0. Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι δεν έριξαν ρυθμό και ξεκίνησαν ακριβώς όπως τελείωσαν το πρώτο. Στο 55ο λεπτό ο Περέιρα έβγαλε στον Χιμένες ο οποίος έκανε το 3-0 με τακουνάκι, ενώ στο 73ο λεπτό, ο Γουίλσον έδωσε στον Γουόμπι που έγραψε το εμφατικό 4-0. Λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης, η Φούλαμ βρήκε και πάλι δίχτυα. Ο Περέιρα έκλεψε την μπάλα και μετά από όμορφη συνεργασία με τον Κέρνι, ο τελευταίος σούταρε διαμορφώνοντας το τελικό 5-0.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής της Premier League: 

Τρίτη 5/12

Γουλβς – Μπέρνλι 1-0
Λούτον – Άρσεναλ 3-4

Τετάρτη 6/12

Κρίσταλ Πάλας – Μπόρνμουθ 0-2
Μπράιτον – Μπρέντφορντ 2-1
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 0-2
Φούλαμ – Νότινγχαμ Φόρεστ 5-0
22:15 Άστον Βίλα – Μάντσεστερ Σίτι
22:15 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι

Πέμπτη 7/12

21:30 Έβερτον – Νιούκαστλ
22:15 Τότεναμ – Γουέστ Χαμ

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία της Premier League, κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Πηγή: ertsports.gr