H Mercedes-Benz δείχνει το δρόμο- Νέες V-Class και EQV για την απόλυτη άνεση και πολυτέλεια στις μετακινήσεις

Η Mercedes-Benz Vans με τα νέα μοντέλα EQV και V-Class παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη εμπειρία πολυτέλειας και εκλεπτυσμένης αισθητικής με τις διαθέσιμες επιλογές ελκυστικών εκδόσεων σχεδίασης και εξοπλισμού: τη γραμμή AVANTGARDE για την EQV και τρεις επιλογές για τη V-Class: STYLE, AVANTGARDE και την επιβλητική EXCLUSIVE.

Υπάρχουν επίσης προαιρετικά πακέτα εξοπλισμού και σχεδίασης που υπογραμμίζουν το δυναμισμό της νέας V-Class, όπως το AMG Line και το πακέτο Night αλλά και το πακέτο EQV Design που αναδεικνύει τον πρωτοποριακό χαρακτήρα της EQV τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Όλα τα μοντέλα συνδυάζουν πάντα υψηλό βαθμό λειτουργικότητας και άνεσης, κορυφαία ποιότητα, μοναδική σχεδίαση και άφθονο χώρο.

Ένα από τα στοιχεία που κάνει τις νέες V-Class και EQV να ξεχωρίζουν είναι η εμφάνιση. Χάρη στην εξέλιξη της σχεδίασης, οι EQV και V-Class, αποκτούν αισθητική που τους δίνει μια ξεχωριστή και μοναδική θέση στην κατηγορία τους. Το νέο «πρόσωπο» των αυτοκινήτων χαρακτηρίζεται από την εντυπωσιακή μάσκα ψυγείου σε διαφορετικές μορφές και έναν προφυλακτήρα που εμπνέει δυναμισμό.

Ανάλογα με τον εξοπλισμό, η μάσκα ψυγείου των EQV, V-Class και V-Class Marco Polo υπογραμμίζεται από μια κρυφή φωτεινή λωρίδα LED. Στην κορυφαία έκδοση εξοπλισμού EXCLUSIVE, η V-Class διαθέτει το κάθετο αστέρι της Mercedes στο καπό. Οι εξελιγμένοι προβολείς MULTIBEAM LED διατίθενται είτε στο βασικό εξοπλισμό είτε προαιρετικά, υπογραμμίζουν την κομψότητα και τον πρωτοποριακό χαρακτήρα.

Στο πίσω τμήμα, η νέα διακοσμητική λωρίδα χρωμίου με επιγραφή Mercedes-Benz, τα νέας σχεδίασης φωτιστικά LED και ο προφυλακτήρας φροντίζουν για έναν ξεχωριστό επίλογο της επιβλητικής εμφάνισης. Το περίγραμμα των πίσω φωτιστικών είναι σκούρο και προσδίδει μεγαλύτερη ακρίβεια στη φωτεινή υπογραφή ενώ η αναβαθμισμένη εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις νέες ζάντες αλουμινίου 17, 18 ή και 19 ιντσών.

Η νέα εσωτερική σχεδίαση ολοκληρώνει οπτικά την αναβαθμισμένη εμφάνιση, με κύριο χαρακτηριστικό της την ψηφιοποίηση. Το κόκπιτ των νέων πολυτελών πολυθέσιων της Mercedes-Benz χαρακτηρίζεται κυρίως από την οθόνη αφής 12,3 ιντσών, τους νέους κομψούς αεραγωγούς και την τελευταία γενιά τιμονιών με αναγνώριση επαφής των χεριών με το τιμόνι.

Η μοντέρνα υψηλής τεχνολογίας σχεδίαση αναβαθμίζει σε νέα επίπεδα τόσο το στυλ όσο και την αντιληπτή αξία των πολυθέσιων και των αυτοκινούμενων. Προαιρετικά, η νέα κεντρική κονσόλα υποστηρίζει την ασύρματη φόρτιση smartphone. Άλλα νέα χαρακτηριστικά ανέσεων, ορισμένα από τα οποία διατίθενται προαιρετικά, περιλαμβάνουν την KEYLESS λειτουργία πρόσβαση και εκκίνηση.

Με 64 διαφορετικές επιλογές χρωματισμών, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός προσφέρει ακόμα πιο εξατομικευμένη και ευχάριστη ατμόσφαιρα. Για πιο άνετη πρόσβαση στο πίσω μέρος, η V-Class και η EQV διαθέτουν επίσης συρόμενες πόρτες στην αριστερή και δεξιά πλευρά του οχήματος στο βασικό εξοπλισμό. Επιπλέον, συνδυαστικά με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διαθέτουν και ηλεκτρικό χειρόφρενο.

Τα νέα μεσαία vans της Mercedes-Benz διαθέτουν την τελευταία γενιά infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) στο βασικό εξοπλισμό. Με το νέο MBUX, οι οδηγοί των V‑Class Marco Polo, V-Class και EQV απολαμβάνουν πρόσθετες λειτουργίες, όπως το streaming μουσικής, το σύστημα ελέγχου ανέσεων ENERGIZING και την πλοήγηση με επαυξημένη πραγματικότητα.

Η οθόνη αφής και ο διαισθητικός χειρισμός του MBUX παρέχουν εξατομικευμένες προτάσεις για διάφορες λειτουργίες του οχήματος, infotainment και άνεσης. Ο χειρισμός γίνεται από την κεντρική οθόνη, τα χειριστήρια αφής στο τιμόνι ή μέσω της φωνητικής υποβοήθησης «Hey Mercedes» που έχει επίσης εξελιχθεί περαιτέρω. Άλλα πλεονεκτήματα της νέας γενιάς MBUX περιλαμβάνουν ακόμη μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ.

Οι οδηγοί μπορούν να δημιουργήσουν το προσωπικό τους προφίλ απευθείας στο όχημα και να το συγχρονίσουν με τα υπάρχοντα δεδομένα προφίλ στον προσωπικό λογαριασμό Mercedes me. Μπορούν να αποθηκευτούν έως και επτά διαφορετικά προφίλ ανά όχημα, κάθε ένα με ξεχωριστές πληροφορίες, όπως ο τελευταίος προορισμός πλοήγησης ή οι αγαπημένοι ραδιοφωνικοί σταθμοί.

Με τη σάρωση ενός κώδικα QR μέσω της εφαρμογής Mercedes me, το όχημα συνδέεται αυτόματα στον αντίστοιχο λογαριασμό Mercedes me. Με το infotainment MBUX διατίθεται μεγάλος αριθμός ψηφιακών επιλογών, οι οποίες κάνουν τα νέα πολυθέσια με το αστέρι ακόμα πιο ευφυή – και την καθημερινή ζωή ακόμα πιο εύκολη και αποδοτική. Αυτό, διότι πριν και μετά από κάθε διαδρομή, ή ακόμα και κατά τη διάρκεια αυτής, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλες λειτουργίες.

Μεταξύ αυτών είναι και δωρεάν υπηρεσίες όπως η διαχείριση συντήρησης, ατυχημάτων και βλαβών, καθώς και απομακρυσμένες υπηρεσίες όπως κλείδωμα και ξεκλείδωμα των θυρών και άνοιγμα και κλείσιμο των παραθύρων μέσω της εφαρμογής Mercedes me. Άλλες χρήσιμες υπηρεσίες περιλαμβάνουν πλοήγηση με Live Traffic Information, επικοινωνία Car-to-X και τις διευρυμένες λειτουργίες MBUX με τη φωνητική υποβοήθηση «Hey Mercedes».

Για την EQV διατίθεται επίσης η ψηφιακή υπηρεσία Mercedes me Charge, η οποία προσφέρει πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια δίκτυα φόρτισης στην Ευρώπη με πάνω από 500.000 σημεία φόρτισης – συμπεριλαμβανομένου του ευρωπαϊκού δικτύου ταχυφορτιστών IONITY. Το Mercedes me Charge επιτρέπει τη φόρτιση με ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές σε όλους τους σταθμούς.

Δεδομένου ότι τα ηλεκτρικά vans είναι εξοπλισμένα με Plug & Charge, οι οδηγοί μπορούν να φορτίζουν και να πληρώνουν ιδιαίτερα γρήγορα και με άνεση σε συμβατούς σταθμούς φόρτισης. Ο χειροκίνητος έλεγχος ταυτότητας δεν είναι απαραίτητος επειδή ο σταθμός φόρτισης επικοινωνεί απευθείας με το όχημα μέσω του καλωδίου φόρτισης. Χάρη στο MBUX, η EQV συμμετέχει στο ηλεκτροκίνητο οικοσύστημα έξυπνης πλοήγησης.

Με ενεργή διαχείριση αυτονομίας και υπηρεσίες και εφαρμογές βάσει cloud, διασφαλίζει ξέγνοιαστη οδήγηση με διαφάνεια και τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια προγραμματισμού. Ο χειρισμός όλων των προβολών και ρυθμίσεων που σχετίζονται ειδικά με την ηλεκτροκίνηση είναι δυνατός μέσω της κεντρικής οθόνης υψηλής ανάλυσης στο MBUX.

Για παράδειγμα, είναι δυνατή η επιμέρους ρύθμιση του κλιματισμού, η προσαρμογή των ρυθμίσεων φόρτισης και ο χειρισμός της πλοήγησης μέσω των λειτουργιών Electric Intelligence και Mercedes me Charge. Η ελκυστική εμφάνιση συμπληρώνεται από συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης με πρόσθετες και περαιτέρω εξελιγμένες λειτουργίες. Για παράδειγμα, η ενεργή υποβοήθηση πέδησης περιλαμβάνει τώρα τη λειτουργία ελέγχου διασταυρώσεων.

Άλλες ψηφιακές υπηρεσίες περιλαμβάνουν πλοήγηση με Live Traffic Information και επικοινωνία Car-to-X, οι οποίες βοηθούν στην αποτελεσματική αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης και στην εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου. Με τη φωνητική υποβοήθηση «Hey Mercedes», μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν εκτεταμένες λειτουργίες του MBUX και να υποβληθούν οnline αιτήματα αναζήτησης.

Για την EQV διατίθεται επίσης η ψηφιακή υπηρεσία Mercedes me Charge, η οποία προσφέρει πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια δίκτυα φόρτισης στην Ευρώπη με πάνω από 500.000 σημεία φόρτισης – συμπεριλαμβανομένου του ευρωπαϊκού δικτύου ταχυφορτιστών IONITY. Το Mercedes me Charge επιτρέπει τη φόρτιση με ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές.

Πηγή: Sport24.gr