Hawk tuah: Ποια είναι η κοπέλα που «γκρέμισε» τα social media – Ελεύθερος Τύπος

Hawk tuah: Viral έχει γίνει η φράση προέκυψε όταν μια κοπέλα στο Νάσβιλ των ΗΠΑ σταμάτησε στον δρόμο για να δώσει τις δικές της απαντήσεις στο κανάλι Tim & Dee TV στο TikTok.

Ολα ξεκίνησαν όταν ένας εκ των παρουσιαστών έπεσε πάνω σε ένα δίδυμο κολλητών φίλων που είχαν βγει για να διασκεδάσουν. Μια εκ των ερωτήσεων ήταν το “τι μπορείς να κάνεις στο κρεβάτι που θα κάνει έναν άνδρα να τρελαθεί κάθε φορά”. Η μια εκ των δύο απάντησε με χιούμορ, σαν να είχε προετοιμάσει την απάντηση από πριν, λέγοντας πως πρέπει να κάνεις το “Hawk Tuah”, και “Spit on that thing”. Πρακτικά το “Hawk Tuah” είναι η μίμηση του ήχου που κάνουμε όταν φτύνουμε.

Η «πρωταγωνίστρια» που υποτίθεται πως ονομάζεται «Hailey Welch» χωρίς και αυτό να επιβεβαιώνεται απόλυτα, εκμεταλλεύτηκε την ξαφνική και απροσδόκητη διασημότητα που έλαβε η ατάκα της και παραχώρησε τα επίσημα εμπορικά δικαιώματα χρήσης της φράσης που δημιούργησε, σε μια εταιρεία η οποία παρασκευάζει καπέλα και η οποία έχει “ξεπουλήσει”.

Η εταιρεία “Fathead Threads” ανέβασε συγκεκριμένα φωτογραφία με την κοπέλα που διατηρεί την ανωνυμία της στα social, στη σελίδα της στο Facebook, με το “επίσημο” προϊόν, ενώ τα καπέλα πωλούνται για 50 δολάρια με υπογραφή και 40 χωρίς. Στα καπέλα η ίδια υπογράφει ως Hailey. Μέρος των εσόδων, πηγαίνει φυσικά στην ίδια.

Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο, αρκετός κόσμος έσπευσε να βρει ποια είναι η γυναίκα αυτή, σε μια συλλογική αναζήτηση στο ίντερνετ -δεν έλειψαν τα μισογυνιστικά σχόλια, βέβαια, ούτε οι θεωρίες: κάποιοι ισχυρίστηκαν (ψευδώς, απ’ ό,τι φαίνεται) ότι η νεαρή γυναίκα απολύθηκε από τη δουλειά της μετά το βίντεο, ενώ άλλοι πως είναι κόρη πάστορα, πάλι χωρίς πραγματικά στοιχεία.

Τα περισσότερα σχόλια βλέπουν το περιστατικό με χιούμορ, αλλά υπάρχουν και κάποια που εγείρουν ανησυχίες σχετικά με συνέπειες στον «πραγματικό κόσμο» που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει η κοπέλα, σε μια συντηρητική μεριά των ΗΠΑ.

 

Πηγή: eleftherostypos.gr