Η Άστον Βίλα εξετάζει το ενδεχόμενο νομικής προσφυγής κατά των κανόνων δαπανών

Ο ιδιοκτήτης της Άστον Βίλα, Νάσεφ Σάουρις, είπε πως εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά κατά του κανονισμού της Premier League για τα κέρδη και τη βιωσιμότητα της (PSR).

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο Σάουρις, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Αιγύπτου, δήλωσε ότι οι κανονισμοί, που θέτουν ένα όριο στο ποσό που μπορούν να χάσουν οι σύλλογοι σε μια περίοδο τριών ετών, «δεν έχουν νόημα» και «δεν είναι καλοί για το ποδόσφαιρο».

Η Άστον Βίλα υπέβαλε πρόταση να αυξήσει τις μέγιστες επιτρεπόμενες ζημίες από 105 σε 135 εκατομμύρια λίρες, η οποία απορρίφθηκε στην ετήσια γενική συνέλευση της Premier League την περασμένη εβδομάδα.

Ο Σάουρις, ο οποίος αποκάλεσε το PSR «αντιανταγωνιστικό», είπε ότι θα ζητήσει συμβουλές σχετικά με την προοπτική να κινηθεί νομικά εναντίον τους.

«Ορισμένοι από τους κανόνες οδήγησαν στην παγίωση του status quo περισσότερο από τη δημιουργία ανοδικής κινητικότητας και ρευστότητας στο άθλημα», είπε στους Financial Times. «Οι κανόνες δεν έχουν νόημα και δεν είναι καλοί για το ποδόσφαιρο. Γίνεται οικονομικό παιχνίδι, όχι αθλητικό».

Ωστόσο, οι σύλλογοι της Premier League συμφώνησαν να δοκιμάσουν ένα νέο χρηματοπιστωτικό σύστημα την επόμενη σεζόν, συμπεριλαμβανομένου ενός ανώτατου ορίου στις δαπάνες για την αντικατάσταση του PSR από τη σεζόν 2025-26.

Η Λίγκα ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως «οι σύλλογοι συμφώνησαν να δοκιμάσουν ένα εναλλακτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα σε όλο το πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν, σε μη δεσμευτική βάση».

«Αυτό θα επιτρέψει στο πρωτάθλημα και τους συλλόγους να αξιολογήσουν πλήρως το σύστημα, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας των αντίστοιχων νέων οικονομικών κανονισμών της UEFA, και να ολοκληρώσουν τη διαβούλευση με όλους τους σχετικούς μετόχους».

Η Έβερτον και η Νότιγχαμ Φόρεστ είδαν αφαιρέσεις βαθμών την περασμένη σεζόν για παραβίαση του ορίου των 105 εκατομμυρίων λιρών. Τον Μάρτιο, η Βίλα ανέφερε ζημία 119,6 εκατομμυρίων λιρών (152 εκατομμύρια δολάρια) μετά από φόρους, για το έτος που έληξε στις 31 Μαΐου 2023.

Πηγή: ertsports.gr