Η χαλάρωση των αρχηγών μετά την προεκλογική «μάχη»: Καφές, ούζα και συζήτηση με τους πολιτικούς συντάκτες

Τα φώτα της προεκλογικής περιόδου χαμήλωσαν, η αυλαία έπεσε, και όλα είναι έτοιμα για την αυριανή εκλογική αναμέτρηση. Ο πρωθυπουργός και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν σήμερα μία χαλαρή ημέρα, με καφέ και φαγητό με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους που τους ακολούθησαν σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Ευδιάθετος και χαλαρός ο Πρωθυπουργόςγευμάτισε στα βόρεια προάστεια με τους δημοσιογράφους που όλη αυτή τη μακρά προεκλογική περίοδο κάλυπταν τη δραστηριότητά του παντού στη χώρα. Στα «πηγαδάκια» με τους συντάκτες η συζήτηση ήταν γύρω από τα πολιτικά αλλά χωρίς δηλώσεις αυτή τη φορά.

Όταν ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε για το ατύχημα με το βυτιοφόρο στον Ισθμό της Κορίνθου, δήλωσε: «Τα αντανακλαστικά και η ταχύτητα ήταν σημαντικά. Έγινε ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει. Γκρεμίστηκε η γέφυρα σε 12 ώρες».

Γνωστοί οι δημοσιογράφοι για την επιμονή τους, έμαθαν ότι ο Πρωθυπουργός θα δώσει το παρών στη συναυλία των Goldplay, αλλά πρόβλεψη για το αποτέλεσμα των εκλογών δεν πήραν.

Πρωθυπουργός θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα αύριο στις 10 το πρωί στο Α΄ Γυμνάσιο Κηφισιάς, ενώ θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα με τους συνεργάτες του στα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς.

Η καλή μέρα αξιοποίηθηκε με τον καλύτερο τρόπο από τον Στέφανο Κασσελάκη. Βόλτα στον πεζόδρομο της Ερμού που φυσικά είχε πολλές στάσεις για σέλφις και κουβέντα με τον κόσμο.

Συνοδευόμενος από τον σύζυγό του Τάιλερ και μαζί με τη Φάρλυ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε τον Ηλεκτρικό για να μεταβεί από το Μοναστηράκι στο Θησείο που ήταν το ραντεβού με τους δημοσιογράφους.

Χιλιάδες χλμ, 25 νησιά, 39 πόλεις και άλλες 6 στο εξωτερικό ήταν οι σταθμοί της προεκλογικής περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη. Όπως μοιράστηκε με τους δημοσιογράφους οι πιο ιδιαίτεροι ήταν στην Αστυπάλαια και τη Δυτική Όχθη.

Στην καθιερωμένη ανάπαυλα πριν ανοίξουν οι κάλπες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης συναντήθηκε με φίλους και στελέχη στη Χερσόνησο, μετέβη στο Οροπέδιο Λασιθίου, τόπο καταγωγής της μητέρας του, αλλά και στο χωριό του, το Ψυχρό. Το εκλογικό του δικαίωμα θα το ασκήσει στο Ηράκλειο.

Στο κέντρο της Αθήνας ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας είχε μια χαλαρή συζήτηση με τους δημοσιογράφους. Στα Πετράλωνα η Ζωή Κωνσταντοπούλου.