Μετά το τέλος του φιλικού ανάμεσα στο “τριφύλλι” και την Γαλατάσαραϊ, ο Εργκίν Αταμάν σχημάτισε με τα χέρια του το “3-1”, σκορ με το οποίο η “Τσιμ Μπομ” επικράτησε της Φενέρμπαχτσε στο πρόσφατο ντέρμπι του τουρκικού ποδοσφαίρου. Αυτή η χειρονομία του προκάλεσε την αντίδραση της ομάδας, μιας και ο προπονητής του Παναθηναϊκού είναι ομοσπονδιακός τεχνικός στη γειτονική χώρα. Ο Γενικός Γραμματέας της Φενέρ πήρε θέση για το περιστατικό αυτό, ενώ ο Αταμάν απολογήθηκε με ανάρτησή του στο Instagram. Ωστόσο, η Φενέρμπαχτσε εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνει γνωστό, πως δεν θα στείλει κανέναν παίκτη της στην Εθνική Τουρκίας, όσο στον πάγκο βρίσκεται ο τεχνικός της ελληνικής ομάδας.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Η συμπεριφορά του τεχνικού της εθνικής ομάδας προς τον κόσμο στις 24 Σεπτεμβρίου, μετά το ματς που κοουτσάρισε, είναι γνωστή σε όλους.

Η εθνική ομάδα δεν είναι η ομάδα κανενός. Όποιος είναι μέλος αυτής της ομάδας πρέπει να το κάνει έχοντας συναίσθηση της κατάστασης και της ευθύνης του.

Αυτή η κίνηση αποτελεί μεγάλη έλλειψη σεβασμού για την κοινότητά μας, την αξιοπρέπεια που έχει ο ο εθνικός προπονητής, αλλά και η χώρα, ώστε να ευνοήσει μία άλλη κοινότητα.

Η δήλωση μεταμέλειάς του προς την κοινότητά μας μας αφήνει αδιάφορους.

Ως Φενέρμπαχτσε, θα θέλαμε να ενημερώσουμε το κοινό ότι αποφασίσαμε να μην στείλουμε αθλητές στην εθνική ανδρών όσο κάθεται στον πάγκο της αυτός ο άνθρωπος, που έχει ξεπεράσει τα όρια, σε μία θέση που απαιτεί αδιαπραγμάτευτες αρχές όπως σεβασμός και αμεροληψία».//Ν.