Η Γιουβέντους “άδειασε” την European Super League κι επιστρέφει στην ECA

Την είδηση αποκάλυψε ο πρόεδρος της ECA, Νάσερ Αλ-Κελαϊφί το πρωί του Σαββάτου (1/6) στο πλαίσιο συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA στο Λονδίνο, τονίζοντας πως η «Γιούβε» έχει καταθέσει αίτημα για να επανέλθει στις τάξεις της.

«Ξεκινάω τη συνάντηση με πολύ σημαντικά νέα. Μετά από αρκετές συναντήσεις πρόσφατα με τη διοίκηση και τους ιδιοκτήτες της, είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι η Γιουβέντους ζήτησε να επανενταχθεί στην ECA, η οποία θα επισημοποιηθεί σύντομα.

Η πόρτα της ECA είναι πάντα ανοιχτή σε συλλόγους που πιστεύουν σε συλλογικά συμφέροντα, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και δουλεύουν εποικοδομητικά με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, είμαστε χαρούμενοι που η Γιουβέντους θα ενταχθεί ξανά στην ευρωπαϊκή οικογένεια ποδοσφαίρου» τόνισε ο Αλ-Κελαϊφί.

Η ECA εκπροσωπεί περισσότερους από 440 συλλόγους σε όλη την ήπειρο, αν και κυριαρχείται από τα μεγάλα κλαμπ, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων από τις 12 που αρχικά συμμετείχαν στην κίνηση «απόσχισης» μέσω της European Super League.

Η αποχώρηση της Γιουβέντους αφήνει τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα ως τις μόνες ομάδες που εξακολουθούν να υποστηρίζουν τη Super League.