Η νέα διαδρομή της κυβέρνησης μετά τις ευρωεκλογές: Υπουργικό την Παρασκευή, τηλεδιάσκεψη του ΕΛΚ απόψε

Νέα διαδρομή μέχρι το 2027 προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης, που έβγαλε μεν τη ΝΔ νικήτρια, αλλά με απώλειες.

Το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε η ακτινογραφία του αποτελέσματος, προκειμένου να αποκωδικοποιηθεί πιο στοχευμένα το μήνυμα των ψηφοφόρων. Παράλληλα, εξετάστηκαν τα βήματα και οι στόχοι για την επόμενη ημέρα, παρουσία κομματικών αλλά και κυβερνητικών στελεχών.

«Από τώρα οι εκλογές αυτές γίνονται αφετηρία μίας νέας διαδρομής προς το 2027. Γι’ αυτό από αύριο στρεφόμαστε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα, για περισσότερη δουλειά και λιγότερες αδυναμίες, για μεγαλύτερη προσπάθεια και για μικρότερες αστοχίες» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης αναμένεται να αναφερθεί ο πρωθυπουργός και στο υπουργικό συμβούλιο που αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθεί κανονικά την ερχόμενη Παρασκευή, όπως και στην τηλεοπτική συνέντευξη που θα παραχωρήσει αύριο στον Alpha.

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου και εκεί θα γίνει η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Αυτό που τονίζουν στη ΝΔ είναι ότι το κυβερνών κόμμα αναδεικνύεται σε μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση καθαρά στην πρώτη θέση, με ποσοστό μάλιστα που ξεπερνά το άθροισμα των ποσοστών του δεύτερου και τρίτου κόμματος. Αναγνωρίζουν ωστόσο ότι δεν έπιασε τον εκλογικό πήχη του 33% που είχε θέσει. Γι αυτό, το μήνυμα που στέλνει τώρα η Νέα Δημοκρατία είναι “προχωράμε σε σκληρή δουλειά“.