Η Σλοβενία των “Ελλήνων” και η Δανία ονειρεύονται τα νοκ άουτ ματς του Euro 2024

Για την πρώτη στροφή του Group C διεξάγεται ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο χώρες, που για διαφορετικούς λόγους, στοχεύουν στην πρόκριση στους “16” της διοργάνωσης.

Οι Σλοβενία και Δανία θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην Stuttgart Arena (19:00, ΕΡΤ1), με τους τυπικά φιλοξενούμενους να έχουν τον πρώτο λόγο για το τρίποντο, καθώς στη θεωρία υπερέχουν σε ποιότητα κι εμπειρία. Το συγκρότημα του Κάσπερ Χιούλμαντ, βρέθηκε πριν τρία χρόνια στα ημιτελικά του Euro και όλοι επιθυμούν να βαδίσουν στα χνάρια εκείνης της εντυπωσιακής πορείας. Οι παίκτες που ξεχωρίζουν είναι αρκετοί, όπως είναι ο Χόιλουντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Χόιμπιεργκ της Τότεναμ, ο Κρίστενσεν της Μπαρτσελόνα, ο Κερ της Μίλαν και φυσικά ο κέρβερος κάτω από τα γκολπόστ Κάσπερ Σμάιχελ.

Η ομάδα του Ματίας Κεκ από τη μεριά της, είναι ήδη επιτυχημένη με την παρουσία της στο Εuro 2024, ενώ χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως η χώρα δεν έχει πανηγυρίσει νίκη σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Το ελληνικό ενδιαφέρον θα είναι υπαρκτό για τη Σλοβενία, καθώς οι Μπένιαμιν Βέρμπιτς, Άντραζ Σπόραρ και Άνταμ Τσέριν αγωνίζονται στον Παναθηναϊκό την τελευταία διετία. Στόχος των Σλοβένων είναι η πρόκριση στους “16”, όμως θα πρέπει να φανούν σκληροί κι άκρως συμπαγείς για να τα καταφέρουν.//ΔΜ

Πηγή: ertsports.gr