Ην. Βασίλειο: Νέα δημοσκόπηση επιβεβαιώνει ότι ο Φάρατζ είναι ο νέος εφιάλτης των Συντηρητικών

Μόλις δυο μονάδες πίσω από το Συντηρητικό κόμμα βρίσκεται το κόμμα  της «Μεταρρύθμισης» (Reform UK) του Ηνωμένου Βασιλείου. Η νέα δημοσκόπηση της You Gov ταράζει  τα νερά  στην προεκλογική εκστρατεία και δείχνει ότι οι Εργατικοί προηγούνται με 40%, οι Συντηρητικοί με 19%, το Reform UK με 17%, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες με 10% και οι Πράσινοι με 7%.

Ο Φάρατζ είναι ο νέος εφιάλτης του Σούνακ, σχολιάζει ο βρετανικός Τύπος  ενώ εχει ήδη κατηγορηθεί από τους σκιώδεις υπουργούς ότι είπε 12 φορές ψέματα στους ψηφοφόρους στο ντιμπέιτ, με ισχυρισμούς ότι οι Εργατικοί θα αυξήσουν τους φόρους των βρετανικών νοικοκυριών κατά 2.000 λίρες.

Ωστόσο   ο βρετανός πρωθυπουργός επιμένει πεισματικά στις κατηγορίες και προειδοποίησε τους ψηφοφόρους ότι οι Εργατικοί θα προκαλέσουν “αύξηση φόρων κατά 2.094 λίρες” αν κερδίσουν.

Η Daily Mail υποστηρίζει ότι μια κυβέρνηση των Εργατικών στο Westminster θα μπορούσε να ακολουθήσει το παράδειγμα της κυβέρνησης των Εργατικών στην Ουαλία, η οποία, σύμφωνα με την εφημερίδα, έχει ξεκινήσει μια αναμόρφωση του δημοτικού φόρου “που θα μπορούσε να στείλει τους λογαριασμούς στα ύψη για πολλούς”.

Σύμφωνα με τον Guardian, ορισμένοι Εργατικοί τρομοκρατήθηκαν με το πόσο αργά ο ηγέτης τους αμφισβήτησε τον ισχυρισμό. Οι FT γράφουν ότι οι σύμμαχοί του λένε ότι ο Στάρμερ  είναι ένας “ευγενικός, με σεβασμό άνθρωπος” και ότι η προσέγγισή του προήλθε από την επιθυμία του να “τηρήσει τους κανόνες” της συζήτησης στο ντιμπέιτ.

Στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Times αναφέρει ότι ο Σούνακ θα υποσχεθεί τη μεγαλύτερη αναθεώρηση των νόμων περί ανθρωποκτονιών εδώ και μια γενιά για να εξασφαλίσει αυστηρότερες ποινές για τους κακοποιούς σε σχέση με την ενδοοικογενειακή βία και θα αυξήσει από 15 σε 25 χρόνια την ελάχιστη ποινή. Οι αλλαγές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τη δημιουργία κατηγοριών για φόνο πρώτου και δεύτερου βαθμού κατά το αμερικανικό πρότυπο.

Πηγή: ertnews.gr