Ινδία: Καταιγίδα προκάλεσε πολύνεκρο δυστύχημα στο Μουμπάι – Κατέρρευσε τεράστια διαφημιστική πινακίδα

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν στο Μουμπάι της Δυτικής Ινδίας όταν μια τεράστια διαφημιστική πινακίδα κατέρρευσε κατά τη διάρκεια καταιγίδας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Εν μέσω θυελλωδών ανέμων και έντονων βροχοπτώσεων τη Δευτέρα το βράδυ, η μεταλλική πινακίδα ύψους 30 μέτρων έπεσε πάνω σε σπίτια και ένα πρατήριο υγρών καυσίμων δίπλα σε έναν πολυσύχναστο δρόμο στο Γκατκοπάρ, ένα προάστιο στα ανατολικά της πόλης.

Πολλοί άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια μετά το συμβάν, με τις επιχειρήσεις διάσωσης να συνεχίζονται μέχρι σήμερα τα ξημερώματα. Οι δημοτικές αρχές ενημέρωσαν ότι 74 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραυματισμούς μετά το ατύχημα.

Ο Ντεβέντρα Φαντνάβις, αναπληρωτής πρωθυπουργός της πολιτείας Μαχαράστρα, όπου ανήκει διοικητικά το Μουμπάι, δήλωσε ότι έχει ήδη διαταχθεί έρευνα για το περιστατικό και ότι θα ληφθούν αυστηρά μέτρα εναντίον των υπευθύνων, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του τοπικού τύπου η διαφημιστική πινακίδα είχε τοποθετηθεί παράνομα.

Λόγω της κακοκαιρίας, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε διάφορα σημεία της πόλης που θεωρείται οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας και ανεστάλη για περίπου μία ώρα η λειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου της πόλης, με τουλάχιστον 15 πτήσεις να εκτρέπονται.

Στην Ινδία σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις και σοβαρές πλημμύρες κατά την περίοδο των μουσώνων μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου, οι οποίοι είναι ζωτικής σημασίας για τη γεωργία, όμως συχνά προκαλούν εκτεταμένες ζημιές.