Ινδία: Σύγκρουση εμπορικού τρένου με επιβατική αμαξοστοιχία προκαλεί τον θάνατο 13 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων

Εμπορικό τρένο συγκρούστηκε με επιβατική αμαξοστοιχία από πίσω τη Δευτέρα στην ινδική πολιτεία της Δυτικής Βεγγάλης, προκαλώντας τουλάχιστον 13 θανάτους και δεκάδες τραυματισμούς, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Στο σημείο βρέθηκαν συνεργεία διάσωσης για να απομακρύνουν τυχόν εγκλωβισμένους επιβάτες.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έδειξαν εικόνες από το ατύχημα, με τα κοντέινερ από το εμπορευματικό τρένο σκορπισμένα στις γραμμές και ένα βαγόνι σχεδόν κάθετα στον αέρα.

Το φορτηγό τρένο χτύπησε το Kanchanjunga Express, το οποίο κατευθυνόταν προς την Καλκούτα , την πρωτεύουσα της Δυτικής Βεγγάλης, από τη βορειοανατολική πολιτεία Agartala, εκτροχιάζοντας τρία βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Η Ινδία, η οποία διαθέτει ένα από τα πιο εκτεταμένα σιδηροδρομικά δίκτυα στον κόσμο, έχει καταγράψει μεγάλο αριθμό θανατηφόρων σιδηροδρομικών ατυχημάτων στην ιστορία της. Σχεδόν 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους πριν από ένα χρόνο στο χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα της Ινδίας των τελευταίων δύο δεκαετιών, μια σύγκρουση μεταξύ τριών τρένων στην πολιτεία Odisha που προκλήθηκε από ελαττωματικό σήμα.

Το πιο θανατηφόρο ατύχημα στην ιστορία της χώρας συνέβη στις 6 Ιουνίου 1981, όταν επτά βαγόνια τρένου που διέσχιζε μια γέφυρα στην ανατολική πολιτεία Μπιχάρ έπεσαν στον ποταμό Μπαγμάτι, σκοτώνοντας περίπου 1.000 ανθρώπους, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πηγή: Digi24.ro