Ινφαντίνο: «Το μόνο χρώμα που έχει σημασία, είναι το χρώμα της φανέλας που φοράνε οι παίκτες»

Αμέσως οι εκπρόσωποι του συνεδρίου της FIFA σηκώθηκαν ως ένας και χειροκρότησαν ακούγοντας τον Τζιάνι Ινφαντίνο να μιλά για την ανάγκη για ένα ενιαίο μέτωπο και πέντε Θρύλοι της FIFA λίγο μετά περιέγραψαν τις αρχές πάνω στις οποίες η FIFA θα οικοδομήσει μια συνεχή προσπάθεια για να απαλλάξει το ποδόσφαιρο από τον ρατσισμό.

«Ο ρατσισμός είναι κάτι τρομερό. Είναι μια μάστιγα που υπάρχει στην κοινωνία μας. Και είναι επίσης ένα που έχει διεισδύσει στο ποδόσφαιρο. Για πάρα πολύ καιρό δεν ήμασταν σε θέση να το αντιμετωπίσουμε με τον κατάλληλο τρόπο. Πρέπει να σταθούμε όρθιοι και να πολεμήσουμε τον ρατσισμό και να νικήσουμε τον ρατσισμό όλοι μαζί», τόνισε.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε άλλο αυτό που συμβαίνει στα γήπεδα, αυτό που συμβαίνει στο γήπεδο και εκείνους που εξακολουθούν να πιστεύουν στον κόσμο – οπουδήποτε στον κόσμο – ότι μπορούν ακόμα να συμπεριφέρονται με ρατσιστικό τρόπο όταν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Όταν παρακολουθούν έναν αγώνα ποδοσφαίρου, όταν παίζουν έναν αγώνα. Όσοι το πιστεύουν αυτό, πρέπει να ξέρουν ότι δεν τους θέλουμε, δεν τους θέλουμε. Πρέπει να βγουν έξω, πρέπει να είναι έξω, δεν χρειάζεται να είναι μέρος της κοινότητάς μας, δεν χρειάζεται να είναι μέρος του ποδοσφαίρου», πρόσθεσε.

«Δεν έχει σημασία από πού έρχεσαι, από ποια χώρα, από τον Νότιο Πόλο στον Βόρειο Πόλο, από την Ανατολή στη Δύση, αν είσαι καλός παίζεις, αν όχι δεν παίζεις, και το μόνο πράγμα, το μόνο χρώμα που έχει σημασία, το είπα και πριν, είναι το χρώμα της φανέλας που φοράνε οι παίκτες. Και έτσι μαζί με αυτό το πάνελ κορυφαίων παικτών από όλο τον κόσμο, ορίσαμε πέντε πυλώνες που θα εφαρμόσουμε, από σήμερα, σε όλο τον κόσμο, και στις 211 χώρες για να νικήσουμε, μια για πάντα ρατσισμός. Ο ρατσισμός είναι σκοτάδι και κάποιος πολύ πιο σοφός και έξυπνος από εμένα είπε κάποτε: “Αν είσαι σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, μην φοβάσαι, απλά ανάψε ένα κερί”. Σήμερα, δεν ανάβουμε ένα κερί: ανάβουμε μια μεγάλη φωτιά που θα λάμψει σε όλο τον κόσμο», κατέληξε ο Τζιάνι Ινφαντίνο.