Σε τουλάχιστον 10 περιπτώσεις απάτης με λεία περισσότερα από 82.000 ευρώ, εμπλέκεται ημεδαπός, ο οποίος παρίστανε τον ψυκτικό, τον οικοδόμο, ακόμα και τον έμπορο αυτοκινήτων για να εξαπατήσει τα θύματά του.

Τέλος στη δράση του έβαλε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Αρχικά, η αστυνομία εντόπισε στις 05/07 τον κατηγορούμενο να κινείται με Ι.Χ. αυτοκίνητο, μετά από καταγγελία από ημεδαπή, την οποία είχε εξαπατήσει αποσπώντας 900 ευρώ με το πρόσχημα της τοποθέτησης κλιματιστικού. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να εξέλθει του οχήματος και επιχείρησε να διαφύγει, τραυματίζοντας ελαφρά έναν αστυνομικό. Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο διαμέρισμα παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν 1,38 γραμμάρια κοκαΐνης και 120 ευρώ, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητό του. Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, διακριβώθηκε ότι κατά το τελευταίο εξάμηνο ο ημεδαπός είχε εξαπατήσει άλλα τρία άτομα, αποσπώντας συνολικά 28.870 ευρώ με διάφορα προσχήματα, όπως ανάληψη οικοδομικών εργασιών, τοποθέτηση κλιματιστικού και διευκόλυνση για αγορά αυτοκινήτου.

Επιπλέον, από τη συνεχιζόμενη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος είχε διαπράξει ακόμη έξι απάτες τον τελευταίο χρόνο, χρησιμοποιώντας ποικίλα προσχήματα, όπως πώληση και τοποθέτηση κλιματιστικών, πώληση ακινήτου και διενέργεια εργασιών ανακαίνισης, αποσπώντας συνολικά 52.830 ευρώ.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτη κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων, επικίνδυνη οδήγηση και κατοχή ναρκωτικών. Ο ημεδαπός κατηγορείται συνολικά για 10 περιπτώσεις απάτης, από τις οποίες αποκόμισε παράνομο κέρδος ύψους 82.600 ευρώ.

Οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων και ακολούθως παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση, ενώ η έρευνα για τυχόν εμπλοκή του σε παρόμοιες πράξεις συνεχίζεται.

Συνολικά, ο κατηγορούμενος εμπλέκεται σε 10 περιπτώσεις απάτης, με το παράνομο κέρδος να ανέρχεται στα 82.600 ευρώ. Ο ημεδαπός οδηγήθηκε την 6-7-2024 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων και ακολούθως παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση, ενώ η έρευνα για τυχόν εμπλοκή του σε παρόμοιες πράξεις συνεχίζεται.