ΗΠΑ: Χρηματοκιβώτιο με 100.000 δολάρια «ψάρεψε» ζευγάρι στη Ν.Υόρκη

Ένα ζευγάρι από τη Νέα Υόρκη που «ψάρευε με μαγνήτη» σε μια λίμνη ένιωσε μεγάλη έκπληξη όταν κατάφεραν να βγάλουν από το νερό ένα χρηματοκιβώτιο γεμάτο χαρτονομίσματα  αξίας 100.000 δολαρίων, σύμφωνα με τον The Guardian.

Ο James Kane και η Barbie Agostini πέταξαν ένα καλώδιο με έναν ισχυρό μαγνήτη συνδεδεμένο στο ένα άκρο σε μια λίμνη στο Flushing Meadows-Corona Park στο δήμο Κουίνς στις 31 Μαΐου.

Το ζευγάρι μπόρεσε να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και να βρει τα περίπου 100.000 δολάρια, τακτοποιημένα σε πακέτα χαρτονομισμάτων των 100 δολαρίων. Ωστόσο, τα χρήματα υπέστησαν ζημιές από το νερό.

Σε συνέντευξή του στο NY1, ο Τζέιμς Κέιν εξήγησε ότι οι δυο τους ξεκίνησαν το ψάρεμα με μαγνήτη κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, ελκυόμενοι  από την ιδέα να βρουν θησαυρούς χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψουν πολλά χρήματα σε εξοπλισμό. Το ψάρεμα με μαγνήτη περιλαμβάνει το δέσιμο ενός ισχυρού μαγνήτη στην άκρη ενός σπάγκου, ο οποίος στη συνέχεια πέφτει στο νερό με την ελπίδα ότι θα αγκιστρώσει μεταλλικά αντικείμενα. Κανείς από τους δύο δεν περίμενε να βρει ένα χρηματοκιβώτιο στην άλλη άκρη της χορδής. Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η έκπληξή τους όταν ανακάλυψαν ότι το χρηματοκιβώτιο ήταν γεμάτο χρήματα.

Το ζευγάρι είπε ότι επικοινώνησε με την αστυνομία της Νέας Υόρκης για να αναφέρει την ανακάλυψή τους και τους είπαν ότι τα χρήματα δεν συνδέονται με κανένα έγκλημα, αλλά ότι θα ήταν αδύνατο να αναγνωριστεί ο αρχικός ιδιοκτήτης του χρηματοκιβωτίου.

Έτσι, επιτράπηκε στους δύο να κρατήσουν ό,τι βρήκαν στη λίμνη. «Έχουμε βρει πολλά αντικείμενα  στο παρελθόν», είπε ο Κέιν, σύμφωνα με το BBC. “Και μετά είδα το ποσό και σκέφτηκα, “Αυτό δεν είναι δυνατό!” Το έβγαλα και ήταν γεμάτο μεγάλους σωρούς εκατοντάδων [δολαρίων]. Είναι χοντρές σωροί – είναι τελείως υγροί, άλλα έχουν καταστραφεί». «Δεν υπήρχε ταυτότητα στο χρηματοκιβώτιο, δεν υπήρχε τρόπος να βρεθεί ο αρχικός ιδιοκτήτης», είπε επίσης ο Agostini.

Το ζευγάρι είπε ότι δεν είχε ξαναβρεί κάτι παρόμοιο. Ανάμεσα στα άλλα ευρήματα τους είναι παλιά τουφέκια, χειροβομβίδες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μια μοτοσικλέτα, ξένα νομίσματα και κοσμήματα.

digi24.ro