Ένας 62χρονος από τη Σερβία, κρίκος μιας μακράς αλυσίδας που εξαπατά πολίτες αποσπώντας τους χρήματα, συνελήφθη χθες στο Ηράκλειο. Ο συγκεκριμένος της… ομάδας απατεώνων είχε το ρόλο του εισπράκτορα σε δύο εξαπατήσεις ηλικιωμένων, από τους οποίους απέσπασε 32.000 ευρώ και κοσμήματα.

Κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του στο Γιόφυρο Ηρακλείου, βρέθηκαν 12.770 ευρώ και κοσμήματα, με την αστυνομία να εικάζει ότι τα περισσότερα λεφτά έκαναν «φτερά», καθώς η πρώτη απάτη στην οποία ενεπλάκη ο 62χρονος έγινε στις 26 Αυγούστου. Ο 62χρονος έπεσε στα δίχτυα της αστυνομίας χθες, μετά την τέλεση της δεύτερης απάτης, και αφού είχε ζητήσει από ηλικιωμένη γυναίκα να τοποθετήσει τα χρήματα δίπλα σε ένα κάδο σκουπιδιών. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στο οποίο άλλο άτομο ανακοίνωνε στην ηλικιωμένη ότι το παιδί της είχε εμπλακεί σε τροχαίο και έπρεπε να πληρώσει χρήματα την αποκατάσταση της υγείας του. Μάλιστα δεν δίστασε να ζητήσει και κοσμήματα για να συμπληρωθεί το ποσό, κάτι που η έντρομη ηλικιωμένη πραγματοποίησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την υποδιεύθυνση ασφαλείας Ηρακλείου, οι απατεώνες καλούν από τη Βουλγαρία και συνεργάζονται σε κάθε πόλη με άτομα που αλιεύουν ακόμα και μέσω αγγελιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η αγγελία συνήθως λέει ότι αναζητούνται άτομα γενικών καθηκόντων, στα οποία στη συνέχεια δίνουν ένα μέρος του ποσού που υφαρπάζουν από τους ηλικιωμένους.

Ο 62χρονος μάλιστα, μεταξύ των δύο “εισπράξεων” που έκανε στο Ηράκλειο, ταξίδεψε μέχρι την Αθήνα και μετέφερε 27.000 στον εντολέα του, ο οποίος του απέδωσε την αμοιβή του.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης ανέφερε ότι συνεργός του είναι ένας ακόμα άνδρας από τη Βουλγαρία, καθώς και ότι στο κύκλωμα εμπλέκονται πολλοί ακόμα, άνδρες και γυναίκες, που εναλλάσσουν τους ρόλους αυτού που τηλεφωνεί και αυτού που εισπράττει.