Ισραήλ: Απόδειξη χρεωκοπίας οι πυρκαγιές στα βόρεια εκτιμά ο υπουργός Μπεν Γκβιρ – Προτρέπει σε κάψιμο του Λιβάνου  

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Itamar Ben Gvir τόνισε ότι, οι πυρκαγιές στο βόρειο Ισραήλ αποτελούν απόδειξη χρεοκοπίας της συνέχισης της πολιτικής περιορισμού και πρόσθεσε ότι, είναι καιρός να καεί ο Λίβανος».

Με τη σειρά της, η εφημερίδα Yedioth Ahronoth ανέφερε πως  «οι πυρκαγιές καταστρέφουν σπίτια στο Kiryat Shmona», μετά τις πυραυλικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τη Χεζμπολάχ εναντίον ισραηλινών τοποθεσιών καθώς συνεχίζονταν οι επιθέσεις στο έδαφος του νότιου Λιβάνου.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «οι δυνάμεις μας μπόρεσαν να ελέγξουν τα εστίες πυρκαγιάς που εξαπλώνονται στο βόρειο Ισραήλ, μετά από επιχειρήσεις πυραύλων της Χεζμπολάχ εναντίον ισραηλινών θέσεων στο βορρά.

Στην ανακοίνωση του παραδέχτηκε ότι 6 έφεδροι στρατιώτες τραυματίστηκαν «λόγω εισπνοής καπνού μετά από πυρκαγιές στο βόρειο Ισραήλ».

Ο στρατός αναφέρθηκε στην προσπάθεια ελέγχου των πυρκαγιών τονίζοντας την συνεργασία με το Εσωτερικό Μέτωπο, τη Διεύθυνση Επιχειρήσεων και τη Διοίκηση του Βορείου Μετώπου για την κατάσβεση τους. Αναφέρθηκε επίσης  στην αύξηση των εφεδρικών δυνάμεων κατάσβεσης όπως και των  μηχανημάτων υποστήριξης στο έργο της κατάσβεσης.