Ισραήλ: Αξιωματούχος διαμηνύει στη Χαμάς  ότι ο πόλεμος δεν θα τελειώσει  παρά μόνο με συμφωνία

Καθώς ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας εισήλθε στον ένατο μήνα του και τις διεθνείς προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς  να παραπαίουν, ένας Ισραηλινός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει τέλος του πολέμου εκτός από συμφωνία.

Ο ανώνυμος αξιωματούχος απέστειλε το μήνυμα του στη Χαμάς μέσω διαμεσολαβητών, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ισραηλινό κανάλι 12. Πρόσθεσε επίσης, πως  «δεν μπορεί να τελειώσει ένας πόλεμος παρά μόνο με συμφωνία και όχι με προηγούμενη δέσμευση, γιατί η Χαμάς έχει παραβιάσει προηγουμένως τις συμφωνίες που είχε αποδεχτεί.

Χθες, Κυριακή, άλλος Ισραηλινός αξιωματούχος θεώρησε ότι η απάντηση της Χαμάς στην πρόταση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας ήταν αρνητική.

Η Χαμάς από την πλευρά της  επιβεβαίωσε ωστόσο ότι η απάντηση της ήταν θετική και ανέφερε ότι έκανε μόνο μικρές τροποποιήσεις στην πρόταση που ήρθε στο φως πριν από περισσότερες από δύο εβδομάδες κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε ο Μπάιντεν.

Την περασμένη εβδομάδα, πηγές Al-Arabiya/Al-Hadath αποκάλυψαν ότι η Χαμάς όρισε την πλήρη αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από όλα τα μέρη της Γάζας, ενώ το Ισραήλ επέμενε στην αποχώρηση μόνο από κατοικημένες περιοχές.

Η Χαμάς ζήτησε επίσης μόνιμη κατάπαυση του πυρός, ενώ το Ισραήλ έκανε λόγο για εκεχειρία υπό όρους ή χρονικά δεσμευμένη.